A fost vorba despre trei cadre didactice specializate în Drept procesual civil, printre care directorul departamentului de Drept procesual civil – conferențiar universitar abilitat dr. Radosław Flejszar, alături de lector univ.dr. Małgorzata Malczyk și asistent univ. Kamil Hylewski.
[eadvert]
Alături de aceștia, 22 de studenți și masteranzi din Polonia și Oradea, dar și din cadrul Facultății de Drept din orașul maghiar Miskolc au dezbătut diferite teme în cadrul întâlnirii derulate în 15 și 16 aprilie și întitulate „Principiul procedurii acuzatoriale și principiul procedurii inchizitoriale – perspectivă comparativă”.
Tinerii din Miskolc au fost coordonați de către lect. dr. József Tóth Gergő, iar gazdele din Oradea au fost reprezentate de decanul Facultății de Drept, conf. univ. dr. Cristian Miheș și de lectorii universitari Florina Morozan și Gavril Olar.
Comparații între sistemele de drept din România, Ungaria și Polonia
„Pe parcursul celor două zile ale seminarului, participanții au prezentat și dezbătut teme interesante privind diferitele sisteme de drept, relația dintre principiile care guvernează procesul civil, rolul judecătorului, actele de dispoziție ale părților în legislația celor trei state ori administrarea probelor prin avocați sau consilieri juridici”, a transmis conf. univ. dr. Claudia Timofte, responsabilul de comunicare al Facultății de Drept.
Studenții și dascălii lor au făcut diverse comparații între sistemele de drept din cele trei țări și au abordat teme precum reglementarea răspunderii părintești în Ungaria ori drepturile acționarilor în societatea pe acțiuni. Prezentările făcute în cadrul evenimentului vor reunite într-un volum publicat de către facultățile participante.
La finalul evenimentului, participanții au vizitat sediul Curții de Apel Oradea, unde au fost însoțiți de vicepreședinta instanței, judecătoarea Loreley Mirea-Gajdo.
Ediția a doua a seminarului va fi găzduită anul viitor de Facultatea de Drept a Universității din Miskolc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!