Pe 11 septembrie 2020 au fost desemnați premianții Selecției Naționale de bune practici în educație, nivelurile primar și gimnazial, „Creatori de Educație”, ediția 2020.
„Creatori de Educație” reprezintă, totodată, o campanie de conștientizare cu privire la prestigiul acestei vocații și importanța creativității dascălilor, calitate reflectată ulterior în rezultatele fiecărui copil, în viitorul educației și al societății românești. Din Bihor, pe lista câștigătorilor e nominalizată doamna profesoară Claudia Daniela Onița de la Școla Gimnazială nr 11 cu proiectul School facing real life.
Organizatorii competiției spun că, „ținând cont de contextul sensibil al ultimelor șase luni, am acordat un interes deosebit acelor activități desfășurate cu succes în perioada instituirii stării de urgență și, de asemenea, a stării de alertă”. La selecția de anul acesta au fost validate 293 de activități (156 din nivelul primar și 137 din cel gimnazial), fiind acordate 50 de premii (20 de premii pentru activitățile din nivelul primar și 30 de premii pentru activitățile din nivelul gimnazial).
„Proiectul «School facing real life» include activități în care elevii au fost implicați în învățarea concretă, care să-i pregătească pentu viață. Am fost atrasă de ideea de a face învățământul pragmatic, așa încât copiii să poată să spună când ies de pe băncile unei școli: «Asta știu de la învâțătoarea mea, asta știu de la profesoara mea de engleză/română/matematică». Elevii s-au implicat cu motivație în aceste activități. Succesul acestor activități a fost dat nu doar de cometențele pe care copiii le-au dobândit – îndeosei în sfera de socializare și digitalizare- ci și de rezultatele palpabile. Spre exemplu, în cadrul proiectului JA Romania cei 150 de elevi implicați efectiv au reușit să obțină locul I, astfel că școala noastră a primit aparatură smart în valoare de 1400 de euro.
În campania «Kinder, felie de lapte» de asemenea am obținut locul V și spomsorizări în cărți în valoare de 8390 lei. În activitatea desfășurată în martie-iunie, 2020, produsele comune ale elevilor români și ale celor 121 de elevi din alte țări din Europa vorbesc de la sine despre reușita proiectului. Noutatea acestui proiect nu constă în colaborarea, parteneriatele și interdisciplinaritatea sa, ci din nou, în ancorarea în realitate, de care atât noi cât și elevi noști aveam atâta nevoie, cu precădere în acea perioada a izolării, când domnea incertitudinea zile de mâine și provocarea digitalizării. Am reușit să facem față ingenios acestor provocări”, explică profesorul Claudia Daniela Onița pe site-ul competiției.
Trimite articolul
X“Distinsa doamna” metodist care la proba practica de la titularizare iti lasa geanta deschisa pe masa si se intorcea dupa pauza sa pui si tu ceva acolo, daca nu gasea nimic, nu primeai nota maxima, chiar daca tu aveai ani buni in spate la catedra!