Astfel, reprezentanţi din Finlanda, Germania, Slovacia şi Turcia au luat parte ieri la un workshop. „Obiectivul proiectului este de a gândi la nivel global dar a mânca la nivel local pentru a reduce irosirea resurselor naturale. Scopul nostru este de a evalua şi de a conserva diversitatea culturală a naţiunilor Uniunii Europene”, ne-a spus Teodor Popovici, coordonatorul proiectului pentru România. Pe perioada de desfăşurarea a proiectului toate părţile implicate vor studia şi introduce în proiect diferite moduri de a produce, utiliza şi consuma produse alimentare locale, preparate după reţete vechi adaptate la cerinţele actuale.
Activităţi
Dacă în cadrul întâlnirii de marti a fost analizat statiul actual al proiectului şi s-au stabilit paşii şi activităţii care vor fi desfăşurate pentru atingerea obiectivelor, în zilele următoare invitaţilor străini le vor fi prezentate tradiţiilor româneşti. Vor avea loc ateliere de lucru pentru prepararea produselor tradiţionale româneşti unde partenerii vor forma echipe mixte cu coechipieri din ţări diferite. Fiecare echipă va prepara mâncare tradiţională românească cum ar fi pâine de casă cu cartofi, sarmale cu mămăliguţă şi smântână dar şi brânzoici.
Invitaţii străini s-au arătat foarte interesaţi de produselele noastre. Dacă finlandezii spun că la ei se găsesc mere şi alte fructe şi legume importate din ţara noastră la preţuri accesibile, germanii apreciază mititei pe care îi pot cumpăra şi de la ei din ţară, delegaţia din Italia s-a declatat destul de familiarizată cu mâncarea din România dat fiind marea comunitate de români care se află în Italia.
Citiți principiile noastre de moderare aici!