De curând, protectorii consumatorilor au desfăşurat o acţiune tematică de control privind calitatea, modul de comercializare şi etichetarea preparatelor din carne existente la comercializare. „În timpul acţiunii tematice de verificare au fost controlaţi 28 operatori economici”, a precizat Traian Bejan, comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor. Abaterile nu au contenit să apară. Doar la un singur agent economic verificat nu au fost găsite nereguli.
Deficienţe
Inspectorii CJPC au verificat 1.298 kilograme preparate din carne, din care nu mai puţin de 945 de kilograme prezentau deficienţe. „Au fost întocmite 27 procese verbale de constatare a contravenţiei, prin care au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 93.000 lei”, a punctat Traian Bejan.
Principalele deficienţe constatate se referă la faptul că agenţii economici comercializau produse având data limită de consum stabilită de producător depăşită, nemonitorizarea temperaturilor de păstrare -depozitare şi expunere ale produselor prin termograme. Deficienţe au fost constatate şi în ceea ce priveşte etichetarea produselor, etichete incomplete sau netraduse, neafişarea preţurilor de vânzare ale produselor dar şi utilizarea mijloacelor de măsurare fără verificare metrologică valabilă.
S.Al.
Citiți principiile noastre de moderare aici!