Ouăle, care sunt la mare căutare în această perioadă, trebuie să provină dintr-un Centru de ambalare autorizat sanitar veterinar, unde sunt supuse controlului permanent, să fie ambalate, marcate şi etichetate corespunzător. Pe ou trebuie marcată data valabilităţii şi codul fermei producătoare, iar pe etichetă marca ovală a centrului de ambalare, sistemul de creştere, categoria de greutate, data valabilităţii.
Lapte numi din hală
„Comercializarea directă de lapte crud sau produse obținute din lapte crud destinate comercializării directe către consumatorul final de către producătorii agricoli, pot fi expuse la vânzare, în spaţiile special amenajate în pieţe respectiv în halele de lactate, numai în ambalaje de desfacere corespunzătoare de unică folosinţă sau alte tipuri de recipiente curăţate şi igienizate corespunzător”, a precizat Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.
Produsele lactate trebuie să stea în vitrine destinate acestui scop, în tăvi confecţionate din materiale necorodabile, uşor de curăţat şi igienizat Acestea trebuie să fie însoţite de informaţii scrise din partea producătorului, care să conţină menţiuni referitoare la denumirea produsului, numele producătorului, locul producerii ,data obţinerii, etc.
În caz de suspiciune sau neconformitate constatate de către comsumatori aceştia se pot adresa puntelor de permanenţă pe care DSVSA Bihor le instituie pe întreg judeţul. Programul de lucru în perioada 22.03-31.03.2013 (Sărbătorile Pascale Catolice) şi 20.04-05.05.2013 (Sărbătorile Pascale Ortodoxe) va fi de la 08,00-16,00. Pentru zilele de sâmbătă și duminică din cadrul acestor perioade (30.03 – 31.03.2013; 20.04.-21.04.2013; 27.04.-28.04.2013 și 04.04.- 05.05.2013), respectiv pentru zilele libere de 01.05. – 03.05. 2013 se vor organiza puncte de permanenţă. Acestea vor funcţiona la sediul DSVSA Bihor – centru de coordonare la nivel judeţean, sediul CSVSA Oradea 1 din P-ţa Cetăţii, pentru Oradea, Sânmartin , sediul CSVSA Aleşd pentru zona Aleșd, sediul CSVSA Marghita, pentru Marghita, Săcuieni şi Valea lui Mihai, sediul CSVSA Beiuş, pentru Beiuş şi Ştei şi aediul CSVSA Salonta pentru Salonta. Programul de activitate a acestor centre este de la 8 – 16 în fiecare zi de sâmbătă, respectiv permanență la telefon. Activitatea va fi asigurată de personalul de specialitate din cadrul CSVSA, CSVZ şi Siguranţa Alimentelor, ce îşi desfăşoară activitatea în zonele pentru care se organizează centrul de permanenţă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!