În jur de 200 de fermieri bihoreni s-au întâlnit luni cu reprezentanţii Real Hypermarket pentru a discuta posibilitatea desfacerii produselor lor în cadrul lanţului de magazine.
Întâlnirea, care a avut loc la Consiliul Judeţean, face parte din cadrul proiectului „Produceţi româneşte, vindem româneşte”. „Hypermarket România în parteneriat cu autorităţile locale, are în vedere dezvoltarea unui program de informare şi sprijinire a producătorilor locali prin care se urmăreşte facilitarea procesului de desfacere a produselor tradiţionale româneşti prin reţeaua de distribuţie Real. La Oradea am avut parte de o mare deschidere din partea Consilului Judeţean, respectiv a preşedintelui Radu Ţîrle care a facilitat această întâlnire cu producătorii autohtoni”,a spus Michael Lamoot, directorul general al Real Hypermarket România. Acesta a ţinut să sublinieze faptul că obiectivul acestui program nu este lupta împotriva importurilor, ci încurajarea valorificării produselor româneşti prin Real.
Directorul Real România spune că, contractele cu fermierii bihoreni se vor închia în avans, tocmai pentru a veni în sprijinul acestora.„Pe baza acestor contracte fermierii vor avea şi o mai mare credibilitatea atunci când vor contacta credite. Un alt avantaj este că noi le vom plăti produsele primite în termen foarte scurt de la preluarea lor, în circa patru cinci zile”, a precizat Michael Lamoot.
Astfel, fermierilor prezenţi la înâlnirea de ieri l-au fost distribuite formulare pentru a putea fi luaţi în evidenţă de către Hypermarketul Real. O echipă se va deplasa apoi la fermieri pentru a-i evalua şi a închia contractele.
Seriozitate
Pentru a deveni furnizori ai Real, producătorii trebuie să îndeplinească câteva codiţii. „Producătorii nu sunt condiţionaţi de mărime. Trebuie însă să fie serioşi şi să aibă produse de calitate”, a punctat directorul Real România.
În vederea îndeplinirii obiectivelor programului “Produceţi româneşte, vindem româneşte”, Real, va derula mai multe acţiuni. Astfel, în luna aprile va avea loc , în colaborare cu Consilului Judeţean Bihor, un târg de achiziţii. Se vor organiza şi programe de sprijin pentru micii producători locali, prin furnizarea de sesiuni de pregătire, know-how profesionist, asistenţă în implementarea standardelor şi a normelor specifice de securitate alimentară necesare pentru comercializarea produselor, asistenţă în activităţi conexe producţiei, în folosul creşterii calităţii şi cantităţii de produse pe care aceştia o pot pune la dispoziţia retailerului şi a clienţilor săi.
S.Al.
10% produse romanesti in hypermarketuri
Citiți principiile noastre de moderare aici!