L-au şi arestat preventiv
Primul caz s-a consumat vineri, 4 decembrie a.c., la ora 21:20, când poliţiştii Secției nr. 3 de Poliție Rurală Biharia au fost sesizaţi în urma unui apel primit de Poliţia Bihor prin 112 de la un localnic din Diosig.
Acesta a reclamat că, în timp ce se îndrepta spre casă, o persoană necunoscută a jefuit-o pe fiica sa de 16 ani de telefonul mobil pe care îl avea asupra sa.
Poliţiştii de la Biharia l-au prins repede pe suspect – un tânăr de 23 de ani, din Tulca, dar care locuieşte fără forme legale la Diosig. Poliţiştii au recuperat şi telefonul, l-au predat adolescentei, iar pe suspect l-au reţinut 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Bihor, iar luni l-au prezentat la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă.
Magistraţii au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Prins în două ore
Al doilea caz s-a consumat duminică, 6 decembrie a.c., când poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei al Poliţiei Oradea au fost sesizaţi de o femeie de 73 de ani, din Oradea, că între orele 11:30 – 12:00, în timp ce cobora scările de la un pasaj subteran din Oradea, a fost acostată de o persoană necunoscută, care, după ce i-a smuls din ureche un cercel din aur în valoare de 500 lei, a fugit.
Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei, ajutaţi de colegii de la Biroul de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului şi a poliţiştilor de la Băile Felix l-au prins pe suspect la doar două ore de la primirea sesizării.
Bănuitul e un orădean de 28 de ani şi a amanetat cercelul, dar poliţiştii l-au recuperat restituindu-l proprietarei.
Tânărul a fost reţinut 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Bihor, iar luni, 7 decembrie a.c., a fost prezentat la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, pentru tâlhărie.
Poliţiştii orădeni sfătuiesc bihorenii ca, în cazul în care devin victimă a unei infracţiuni de tâlhărie, să sesizeze cât mai repede posibil Poliţia prin S.N.U.A.U. 112, pentru ca făptaşii să fie prinşi şi prejudiciul – recuperat.
Totodată, bihorenii sunt rugaţi să reţină cât mai multe semnalmente ale autorului (îmbrăcăminte, înălţime, constituţie, culoarea părului şi a ochilor, eventuale semne particulare, autoturismul cu care se deplasează etc.) – detalii vitale pentru depistarea răufăcătorilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!