Utilajele RER au intervenit prompt și nu au fost semnalate probleme majore în trafic, chiar dacă zăpada a căzut la o oră de vârf în traficul orădean.
În cursul serii de miercuri RER a împrăștiat material antiderapant pe arterele principale, iar apoi a intervenit și pe celelalte străzi.
„În total, au acţionat 12 utilaje de împrăştiat material antiderapant, iniţial pe urgenţa I (arterele principale, pe căile mijloacelor de transport în comun, la intrările şi ieşirile din oraş), după care s-a acţionat pe urgenţa a II-a ( căile de legătură dintre cartiere), pe urgenţa a III-a ( toate străzile asfaltate din oraş), iar apoi pe urgenţa a IV-a (toate străzile neasfaltate din municipiu)”.
Începând de joi utilajele RER au intrat și pe străzile secundare și neasfaltate din oraș.
Potrivit informaţiilor furnizate de directorul de producţie RER, Ban Ionel, până în acest moment s-au folosit 10 tone de clorură de calciu şi peste 220 tone de sare.
[poll id=”263″]
Metodă diferită în Piața Unirii
Pentru deszăpezirea Pieței Unirii au fost folosite aproximativ 2 tone de fulgi de clorură de magneziu, o substanță care protejează piatra pavată în piață. După împrăştierea de clorură de magneziu, s-a trecut la îndepărtarea manuală, cu lopeţi, a zăpezii desprinse.
Primăria Oradea atrage atenția că cetățenii sunt obligați să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. În caz contrar, Poliția Locală poate aplica amenzi cuprinse între 500 și 2 000 de lei pentru persoane fizice și între 1 500 și 2 500 pentru persoane juridice.
Citiți principiile noastre de moderare aici!