Dacă nu i-aţi mai văzut, merită să mergeţi să îi cunoaşteţi, iar dacă aţi mai fost la concertele lor, vă va fi drag să îi revedeți.
În iunie 2020 iarba Fiarelor a lansat primul album de studio, „Desculţ”. Compus din 12 piese, albumul tratează într-o manieră proprie diferitele genuri arhaice românești: doina, cântecul de haiducie și cel războinic, cântecul fecioresc, cel de joc, de dor și balada populară. Primul material discografic al formației include single-ul „Domnișor”, lansat în noiembrie 2019, doina de stâmpărare pe ritmuri tribale și jungle „Încetuc, cu treabă bună (Ioane)” și o mantră românească cu hăulituri în aer străvechi. Albumul poate fi ascultat pe Youtube, Spotify sau Apple Music sau poate fi luat în format digital de pe https://iarbafiarelor.bandcamp.com/album/descul
Mulţi orădeni cunosc deja piesele trupei, iarba Fiarelor participând la ultimele ediţii „Straiţa Plină” – Târgul de bunătăţi, meşteşuguri şi voie bună de la Roşia. De fiecare dată concertul bistriţenilor s-a lăsat cu dans, cu hore şi cu multe bis-uri. La Oradea vor cânta vineri seara, la Bers Nova, de la ora 20:00, open gates de la ora 18:00. Concertul va include piese de pe primul albumul „Desculţ”, dar și piese noi pe care publicul orădean le va auzi în premieră vineri seara. Concertul va avea şi un moment surpriză, anunţă organizatorii: Răzvan Marchiș va transforma energia sonoră în expresie cinetică vie, prin dansul inconștient interpretat pe ritmurile a câtorva melodii cântate pe scenă. Biletele pentru accesul la eveniment se găsesc online pe site-ul Bers Nova, sau înainte de concert, la intrare.
Trupa s-a lansat în 15 iunie 2018, la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. „iarba Fiarelor este o trupă de muzică neaoșă din Transilvania (Transylvanian Folk). Prin fuziunea sunetului acustic cu graiul transilvănean, iarba Fiarelor actualizează temele și motivele muzicale folclorice omniprezente în interiorul arcului carpatic. Trupa folosește în mod neconvențional chitara, bass-ul și tobele, instrumente care îmbină acorduri tradiționale și elementele de percuție cu sunete din lumea înconjurătoare pentru a reda atmosfera fiecărei compoziții muzicale”, se arată în prezentarea trupei care poartă numele unei plante misterioase ce descuia, în mitologie, lacăte.
Vineri seara, încetuc, cu treabă bună, sunteţi aşteptaţi la primul concert iarba Fiarelor de la Oradea, unde veţi avea parte de muzică faină, dans şi veselie!
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!