Reprezentanţi ai echipelor de proiect şi agenţi economici se întâlnesc vineri seara la Complexul Perla în Băile 1 Mai. Prezentarea activităţilor şi beneficiilor pe care Clusterul Termal din Câmpia de Nord a Ungariei a reuşit să le implementeze în favoarea membrilor săi şi a turismului termal în zona în care aceştia îşi desfăşoară activitatea vor stârni cu siguranţă interesul mediului de afaceri local care îşi desfăşoară activitatea în domeniu.
Ca urmare a colaborarilor transfromtaliere strânse cu partenerii din Ungaria, Federaţia Patronilor Bihor a reuşit să concretizeze încă un proiect de succes. Clusterul Termal din Câmpia de Nord a Ungariei în calitate de beneficiar, având ca partener Federaţia Patronilor Bihor, lansează vineri, la Băile 1 Mai, proiectul cu titlul “Supporting competitiveness of SMEs in Bihor – Hajdú-Bihar and Szabolcs-Szatmár-Bereg counties through cluster cooperation” , finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013. Este al şaselea proiect transfrontalier derulat de Federaţia Patronilor. Cel mai important este cel care urmează să se finalizeze cu Centrul de suport al afacerilor în bihor care urmează să aibă locaţia în Cetatea Oradiei .
„În cadrul întâlnirii de afaceri se va prezenta proiectul, vor fi prezentate obiectivele proiectului, activităţile propuse, grupul ţintă. Rolul acestei acţiuni va fi acela de a face vizibil proiectul şi a demara primele cooperări între firmele din România prin încurajarea acestora pentru a se implica activ în demararea şi activitatea primului cluster de turism în domeniul termal în România. Acest prim cluster are menirea ca împreună cu firmele membre din Clusterul Termal din Marea Câmpie de Nord din Ungaria să conceapă împreună pachete de servicii pentru a se putea promova împreună pe noi pieţe de desfacere din acest domeniu”, spune Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor.
La eveniment vor fi prezenţi echipa de proiect, reprezentanţii organizaţiilor liderului de proiect şi a partenerului de proiect, reprezentanţi ai mediului de afaceri – agenţi economici, reprezentanţi ai mass-media. Federaţia Patronilor Bihor mai participă la încă un astfel de proiect transfrontalier depus în sesiunea din februarie, în valoare de aproximativ 1,6 mil de euro. În trecut, conducerea Federaţiei Patronilor Bihor a încercat să cointereseze şi să aducă la masa discuţiilor dirmele de construcţii din Bihor, cu scopul de a deveni mai puternice în competiţia cu ceilalţi actori, la licitaţii şi implicit cu o şansă în plus în procesul adjudecării de lucrări.
FACT Box: Programul întâlnirii
17:00 – 18:00 Partea I
Prezentarea activităţilor şi beneficiilor pe care “Clusterul Termal din Câmpia de Nord a Ungariei” a reuşit să le implementeze în favoarea membrilor săi şi a turismului termal în zona în care aceştia îşi desfăşoară activitatea.
18:00 – 18:15 Pauză de cafea
18:15 – 19:15 Partea II
Beneficiile şi relevanţa unui cluster competitiv în domeniul turismului termal în zona judeţului Bihor.
19:30 Cină
Citiți principiile noastre de moderare aici!