Conform viceprimarului Dragoș Balog, sursa de finanțare pentru viitorul aquapark al Beiușului va fi din fonduri europene, lucrându-se acum la identificarea acestora. Una dintre locațiile care sunt luate în calcul pentru realizarea investiției este situată la ieșirea din Beiuș spre Ștei, pe partea stângă. Primăria Beiuș ia în calcul să achiziționeze acel teren, dar nici nu exclude un acord de parteneriat cu Parohia Ortodoxă.
„Terenul pe care va fi construit aquapark-ul trebuie să îndeplinească niște criterii, să fie situat la o anumită distanță față de centură, să nu aglomerăm orașul, la o anumită distanță de drumul național. Acum că situația, amplasamentul, traseul centurii și al parcului industrial sunt mai clare, probabil că studiul de oportunitate va evidenția mai corect amplasamentul pentru aquapark. Sperăm că acest studiu va fi gata într-un an”, spune viceprimarul Dragoș Balog.
Beiușul este localitate turistică de interes local, iar acest demers este primul pentru valorificarea acest statut. Pentru a obține fonduri europene pentru aquapark, orașul avea nevoie de acest statut. În această manieră, se creează oportunitatea de a valorifica potențialul geotermal al municipiului.
[eadvert]
Trimite articolul
XCanalizare este pe la Binș că aia ar trebui rezolvată prima dată sau îi bine si așa fără !
faceti drumuri intai, ca desi e municipiu, in oras mai sunt drumuri “de tzara”, nici macar pietruitesi tasate …ce mai asfalt….
Beiusul arata ca dupa razboi dar va avea Aquapark. Una din calitatile manageriale / administrative este de ați stabili prorități și nu bazate pe nevoi imaginare ci pe nevoi reale. Ultimul pe listă este Aquaparkul, cum de a ajuns primul pe listă? Mă aștept de la primarii tineri să judece mai mult, să aibă inițiativă proprie. Nevoia în Beiuș este de o infrastructură de calitate, structural vorbind (rutieră + apă/canalizare) + facilitarea investitorilor și atragerea de locuri de muncă concrete în industria ușoară (se știe că Domocoș a expediat mulți investitori, se știe că Micula împiedică dezvoltarea Beiuș+Ștei ca să nu crească salariile) + fluidizarea circulației rutiere + curățenie+întreținerea spațiilor verzi / de joacă / promenadă. Intersecțiile sunt varză, spații de parcare insuficiente sau prost aranjate, trecerile de pietoni varză, nici un pieton și ai roșu la semafor, stai și aștepți, sensuri giratorii ca după război etc. Am impresia că primarii execută doar lucrările cu dedicație care vin de sus (că-s PSD, că-s PNL), de la partid și n-au nici o viziune. Ce ordonă partidul aia se face. Primarii n-au o listă de priorități întocmită de ei înșiși și adaptată zonei ci o primesc gata făcută de la partid.
Municipiul….doar pentru taxe….și nr de angajați la primărie…