Cele 71 de scoli şi grădiniţe beneficiază de serviciile consilierilor locali ai puterii locale plus PSD, ale unor funcţionari publici dar şi ale viceprimarului Biro Rozalia.
Ca o surpriză, reprezentanta etniei maghiare în trio-ul din fruntea Primăriei a optat pentru consiliul de administraţie al Liceului Teologic Ortodox Episcop Roman Ciorogariu.
Repartizarea unităţilor de învăţământ s-a făcut fără consultarea consilierilor PDL-işti, puşi în faţa listelor definitivate. Minoritari în Legislativ, aceştia s-au arătat iritaţi de gestul edilului şef. „Modul în care s-a făcut repartizarea e cel puţin ciudat. Nici nu ştim de unde să luăm nişte nume din aceste liste. Cine sunt oamenii aceştia? Eu ca şi consilier local nu pot accepta să mă reprezinte o persoană pe care n-o cunosc”, a punctat Dorel Luca. „Au fost discuţii între grupurile care formează majoritatea. Nu trebuie să ne mire această realitate”, l-a lămurit primarul Ilie Bolojan.
Conform legii, o unitate de învăţământ preuniversitar este condusă de consiliul de administraţie, acesta având rol de decizie în domeniul organizatoric şi administrativ. Aceste foruri sunt formate, din 7 până la 11 membri, în funcţie de complexitatea unităţii de învăţământ. În componenţă intră doi reprezentanţi ai cadrelor didactice, aleşi de consiliul profesoral, contabilul şef, un reprezentant al Legislativului local, un reprezentant al primarului şi unul al asociaţiei de părinţi.
C.GH.
Citiți principiile noastre de moderare aici!