Salonta. Aceasta a fost una dintre temele puse în discuție de primarul Salontei, Török László, la întâlnirea pe care primarii din zona Salonta au avut-o cu șeful învățământului bihorean, Horea Abrudan. Au avut loc discuții și despre faptul că orarul unui elev e conceput pentru ca dascălii să aibă numărul suficient de ore pentru a atinge norma didatică. Măsurile întârzie și se lovesc de inerția sistemului. Recent, un ministru al Educației își recunoștea neputința de a tăia din numărul de ore, motivând că fiecare profesor se opune cu argumentul că materia lui e cea mai importantă.
[eadvert]
„În această dimineață, inspectorul școlar general, domnul Horea Abrudan, a avut o întâlnire la Primăria Salonta cu primarii din zonă. Subiectul discuției a fost începerea noului an școlar și colaborarea dintre primării și instituțiile școlare. Primarul orașului nostru a amintit că ar fi indicat să se reducă numărul și durata orelor de predare, deoarece elevii petrec prea mult timp în școală, unii și câte 8 ore pe zi. Pe lângă aceasta, ar fi de folos ca materiile predate să fie mult mai practice, pentru ca elevii să poată utiliza cele învățate în viața de zi cu zi”, se arată într-un comunicat al Primăriei Salonta.
Trimite articolul
XEste nevoie de muzica, dar este nevoie 10 ani de muzica? Este nevoie de desen, dar este nevoie de 10 ani de desen? Este nevoie de teologie, dar este nevoie de 10 ani de teologie?
Eu cred ca toate materiile de acest gen (completand cu educatie tehnologica, sociala, politica etc) ar putea fi inglobate in 1 sau maxim 2 ore pe saptamana, timp de maxim 1-2 ani, iar in rest sa se faca cum trebuie materii de baza iar copiii lasati sa fie copii !