„Străzile din cartierul Grigorescu sunt în curs de modernizare. Știu că intrarea cartierului în șantier reprezintă un disconfort pentru locuitorii din această zonă. De aceea, în întâlnirea avută azi, am solicitat înțelegere și colaborare, pentru ca lucrările să poată avansa în ritm rapid, așa cum ne dorim cu toții”, a postat edilul pe pagina de Facebook.
Potrivit sursei citate, străzile Eugen Groza și Eugen Potoran au fost asfaltate la nivelul stratului de uzură.
„Mai departe, ne propunem ca până la finalul acestui an să modernizăm 15 străzi din acest cartier. Anul acesta, se modernizează străzile cuprinse în arealul delimitat de străzile perimetrale Nojoridului, Ștefan Lupșa, Hack Halasi Gyula, Jurcsak Tibor și Corneliu Zdrehuș. Anul viitor, într-o a doua etapă, vor fi modernizate străzile din zona delimitată de strada Nojoridului și strada Radu Greceanu, ce se învecinează cu Parcul Industrial II”, a completat Birta.
În total, municipalitatea are în plan modernizare a 6 kilometri de străzi, investiția în cartierul Grigorescu fiind de 41,7 milioane de lei.
[eadvert]
„Întâlnirea de azi mi-a dat ocazia de a lua pulsul problemelor din cartier, și nu numai. Chiar dacă așteptările locuitorilor sunt tot mai mari, iar proiectele și, implicit, provocările la nivel de oraș cresc ca grad de complexitate, îi asigur pe orădeni că Primăria Oradea va continua să investească susținut atât în proiecte municipale care să stimuleze dezvoltarea orașului, cât și în proiecte punctuale, menite să crească confortul orădeanului, la el acasă”, a mai precizatul Primarul Oradei.
Opoziția, prezentă și ea
Reprezentanții opoziției din CL Oradea au fost prezenți la întâlnirea de miercuri și susțin că locuitorii din Grigorescu i-ar fi adus reproșat primarului Birta că „a dublat impozite prin faptul că, din pix, a trecut străzi fără apă și canalizare, din zona fiscală D în zona fiscală C, în cartierul Grigorescu avem stradă fără denumire, al cărei număr cadastral a fost, nu se știe cum, cedat unei alte străzi care a și fost asfaltată, orădenii din cartier, care solicită sprijin, atrag atenţia asupra neconcordanţelor, problemelor, solicită intrarea în legalitate, sunt tratați batjocoritor și disprețuitor de către angajații primăriei, de parcă ar fi plătiți din banii primarului, nu din ai lor”.
„Locuitorii i-au atras atenția primarului Florin Birta asupra lucrărilor efectuate la noul parc care sunt de proastă calitate, suma plătită, colosală de altfel, fiind mai mult risipită decât investită cu folos, dar şi cu privire la lipsa mijloacelor de transport în comun, copiii neavând cu ce să se deplaseze de acasă la școală şi, apoi, spre casă”, a transmis PSD Bihor, printr-un comunicat de presă. Social – democrații cer primăriei să includă cartierele mărginașe în planurile de modernizare a infrastructurii edilitare și să se renunțe la șantierele inutile, „care doar sufocă orașul, iar densificarea orașului să se facă etapizat, cu un areal verde corespunzător”.
Trimite articolul
XPrimaria Oradea inca nu a restituit impozitele majorate ilegal in 2020 nov.,an de pandemie, pentru 2021,2022, prin HCL 178 sI 896,anulate in instanta, in care schimba din pix categoria de folosință a terenurilor din gradina in
teren construit.
Hai ba, de nu va place mars in Teleorman. Vorba lui Bolojan cand a venit ca primar, “cu-i nu-i place poate sa se mute”
vin alegerile uraaaaaa… asfaltam
Nici o grabă cu asfaltarea acolo normal era teren agricol
Ura administratiei liberale fata de oradeni se vede la fiecare pas! Se vede ca oamenii s-au saturat si vor o schimbare! La anul votam PSD!
Un mare gest. Un primar nu e obligat sa asculte de cetateni. Nu cetateanul decide ce si cum vrea. Un primar e mai presus de toti, si face ce vrea, iar locuitorii sunt in slujba primarului
Nu fiti prosti sa cereti parc, spatii de joaca sau altceva , ca va demoleaza casele sa le faca. Astia numai daca demoleaza stiu sa faca ceva