Prefectul de Bihor, Dumitru Țiplea, a solicitat primăriilor din județ să identifice toate spațiile din subsoluri, care ar putea fi utilizate ca adăposturi de protecție civilă.
[eadvert]
„Existența acestor adăposturi nu a constituit până acum o prioritate pentru autoritățile locale. În contextul actual avem responsabilitatea de a mări capacitățile de a adăposti populația în caz de forță majoră”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea.
„Instituția Prefectului – Județul Bihor a emis astăzi, 22 martie, o circulară în atenția unităților administrativ-teritoriale (UAT) de la nivelul județului Bihor prin care solicită verificarea clădirilor aparținând instituțiilor publice, respectiv clădirilor de locuit, în vederea identificării spațiilor din subsoluri care ar putea fi utilizate ca adăposturi de protecție civilă în caz de conflict armat. Totodată, în document se solicită evaluarea și modul de întreţinere ale acestor spații de către administratorii legali”, a transmis Prefectura Bihor, printr-un comunicat de presă.
În documentul trimis de către prefect primăriilor din județ, se mai arată că „autoritățile administrației publice locale au obligaţia să prevadă în planurile de investiţii și să realizeze adăposturi de protecţie civilă”. Primăriile au termen pentru identificarea noilor adăposturi de protecție civilă data de 29 aprilie 2022.
Ca urmare a inventarului făcut de Prefectura Bihor la sfârșitul lunii februarie, 96 din cele 99 de adăposturi de apărare civile publice sunt operative.
Citiți principiile noastre de moderare aici!