Perioadă foarte grea pentru administrațiile locale care în paralel cu lupta împotriva coronavirusului trebuie să gestioneze și crizele apărute în plan economic și social.
„Nu avem nici un caz cu coronavirus în oraș și sper ca bunul Dumnezeu să ne ajute să rămână așa situația. Totuși, pe lângă sumele alocate până acum în lupta cu coronavirusl, am decis, împreună cu managerul spitalului, domnul Hațeganu, să achiziționam un ventilator mecanic . Suntem prima administrație locală mică care face un asemenea demers pentru locuitorii săi. Un astfel de ventilator costă 120.000 de lei. Un alt ventilator va achiziționa spitalul și în acest fel vom dispune de trei astfel de aparate salvatoare de vieți”, spune primarul de Salonta Torok Laszlo.
Spitalul Teritorial Salonta deservește, practic, 50.000 de locuitori din zonă, iar 60% dintre pacienții Spitalului Salonta provin din localitățile limitrofe.
„În acest context, provocarea mea adresată primarilor din zonă este să contribuie și comunitățile locale pe care le conduc la achiziționarea de echipamente pentru spital”, spune Torok Laszlo.
Spitalul Municipal Salonta are in dotare următoarele echipamente şi aparate medicale: aparat de radiologie convenţională, ecograf, instrumentele şi echipamentele necesare pentru efectuarea analizelor medicale de hematologie şi biochimie.
Proporţia bolnavilor externaţi din Spitalul Municipal Salonta care se reinternează, pentru patologie de acelaşi tip, într-un interval de 48 de ore de la externare, este sub 1,5%.Proporţia bolnavilor transferaţi din Spitalul Municipal Salonta într-un alt spital, pentru patologie de acelaşi tip, într-un interval de 72 de ore de la internare este mai mica de 0,05%.
Conform Ministerului Sănătății, Spitalul Municipal Salonta este încadrat la clasificarea IV. În paralel, șeful Primăriei Salonta încearcă să găsească soluții și la problemele create de criza coronavirusului în plan economic și social.
Soluții pentru zilieri
„Împreună cu doamna secretar Patricia Ivanciuc și cu doamna contabil căutăm soluții pentru acel grup de oameni din localitatea noastră care lucrau ca zilieri și s-au trezit, de pe o zi pe alta, fără un venit. Acum, împreună cu firma care derulează o mare lucrare pe teritoriul orașului, cea de canalizare, încercăm să găsim un loc de muncă acestor oameni. Este vorba de aproximativ 40 de persoane”, explică primarul Salontei.
Trimite articolul
XDe ce guvernul cerseste bani de la populatie prin donatii???
De romanii platesc contributiile de sanatate si nu sunt bani pt achizitii de ventilatoare etc …
Traim intr o tara in care si guvernul intinde mana nu doar cei sarmani
Bv romani,sa va mandriti ca romani
Foarte bine. Trebuie profitat de situatie si inbunatatite conditiile si performanta in sanatate. spor!
Pe vremuri la scoala te invatau sa eviti cacofoniile.
Riscai note mici daca spunea-i ,, primarie miCA CARE achizitioneaza”. Dar in mod firesc te deranjeaza in vorbire.
Acum ditamai jurnalistiii cu facultate scriu cacofonii in titlurile articolelor.
-
franarule. Ia cauta tu din ce e compus cuvantul asta ‘cacofonie’. caco si fonie. sidupa aia ia vezi daca fonie se refera in vre-un fel la scriere. dupa aia pune mana si citeste, fa-ti vocabular si incearca sa intelegi SEMANTICA cuvintelor. Si abia la sfarsit posteaza in vazul lumii altfel te faci de ras ca acum.
si cu asta au si egalat in dotari Oradea 🙂
DESIGUR ESTE UN LUCRU MINUNAT– SI DACA S-AR ORGANIZ CEVA COLECTIE SA SE MAI POATA LUA INCA UNUL SAU MATERIALE DE PROTECTIE PT ANGAJATII SPITALULUI SA ISI POATA INDEPLINI SARCINILE DE SERVICI IN SIGURANTA