Conducerea Primăriei a inspectat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, stadiul pregătirilor pentru intrarea în iarnă.
Viceprimarul Marcel Dragoș împreună cu directorul RER Vest, Zoltan Palhegyi au prezentat utilajele care vor fi folosite la deszăpezire de către operatorul de salubritate RER Vest.
Pe urgențe
Conform edililor, RER Vest SA poate acoperi, iarna care vine, o arie de 3.412.105,26 mp carosabil și 976 artere de circulație, împărțite astfel: 321 pe urgența I, 254 pe urgența II, 198 pe urgența III, 203 pe urgența IV. „Ca o noutate față de anul trecut, ne-am gândit să mai amenajăm două zone pentru depozitarea materialelor folosite. O locație este pe str. Bihorului, iar cealaltă o vom amenaja cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pe str. Gh. Doja.
[eadvert]
Am luat această decizie ca urmare a faptului că iernile trecute am avut anumite reclamații de la cetățeni vizavi de intervenția mai târzie a utilajelor. Însă, cu aceste două zone de depozitare, e clar că și intervenția va fi mult mai rapidă, pentru că la încărcarea utilajelor pentru zona de dealuri acestea nu vor mai trebui să vină la baza de pe str. Moreni, ci vor putea încărca rapid de la cele două puncte. În acest fel vor fi rezolvate problemele străzilor de pe dealuri. Consider că suntem pregătiți pentru acest sezon de iarnă, având materiale suficiente și utilajele pregătite, astfel că la o primă ieșire în teren a acestora să fie rezolvată din start o urgență”, zice viceprimarul Marcel Dragoș.
Patru grade de urgență
Regulile de intervenție au rămas aceleași, fiind delimitate cele patru urgențe, arterele principale și legăturile către instituțiile publice, spitale, școli reprezentând urgența I. Reamintim că, la nivel de municipiu, sunt stabilite patru urgențe pentru cele peste 900 de artere de circulație, pe care se intervine în ordinea priorităţilor.
Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa a II-a vizează intervenţia pentru deszăpezirea drumurilor de acces între cvartalele de locuințe, a căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa a III-a are în vedere toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa a IV-a toate străzile neasfaltate din municipiu.
Toate utilajele care ies în oraş sunt dotate cu sistem de monitorizare GPS, pentru ca de la centrul de control al RER să se poată vizualiza în timp real situarea şi evoluţia acestora în teren. Materialele antiderapante folosite vor fi: sare, antiderapant lichid ClCa și antiderapant solid CLMg. Intervențiile pentru combaterea zăpezii-poleiului cu material antiderapant solid se vor face cu 4 utilaje cu capacitate de 8 mc, 12 utilaje cu capacitate de 4 mc, 1 utilaj cu capacitate 3 mc, 2 utilaje cu capacitate de 3,5 mc, 2 utilaje cu capacitate de 2,6 mc, 2 utilaje cu capacitate de 2 mc. În total vor fi 23 de utilaje cu capacitate cumulată de 99,2 mc (echivalent a 130 tone de material antiderapant/ intervenție).
În ceea ce privește intervențiile pentru combaterea zăpezii-poleiului cu material lichid, acestea se vor face cu 2 utilaje cu capacitate de 7 mc (echivalent a 14.000 litri/intervenție). Pentru această activitate există un utilaj de rezervă cu capacitate de 7000 litri. Pentru transportul zăpezii se vor folosi 4 utilaje cu capacitate de 3,5 mc (echivalent 14 mc/intervenție). Capacitatea poate fi suplimentată până la un număr de 16 utilaje, cu o capacitate de 200 mc.
Trimite articolul
Xsa vina iarna, apoi vedem ce pregatiti sunteti, parca aud scuze, a cazut zapada si noi am crezut ca este vara, ninsoarea a fost peste putorile (firma de dezapezire) noastre, … etc, inteleg ca aveti izmene de iarna, dar sa nu fiti prinsi cu ele la glezna…..
ultimi ani au confirmat competentele primariei…….
Scrieți despre orice numai despre ce măsuri s-au luat pt asigurarea agentului termic nu!