Șapte firme de construcții contactate de Primăria Oradea au acceptat să intervină cu oameni și utilaje.
„Pe câți i-am sunat, toți au răspuns pozitiv. Unii au venit cu mașini cu macarale, la Parcul Brătianu, spre exemplu, au ridicat cei doi arbori prăbușiți de pe carosabil și apoi au tăiat crengile ca să poată fi transportate trunchiurile”, spune viceprimarul Marcel Dragoș.
„Urmează în această dimineață o ședință de evaluare a situației și de planificare a intervențiilor imediate. De acum, prioritare sunt și ridicarea cablurilor de electricitate și utilități, stâlpii îndoiți sau rupți. Am comunicat tuturor operatorilor să își repare rețelele. Cel mai urgent, însă, e să înlăturăm arborii căzuți la pământ și crengile care atârnă”, ne-a spus vicele.
În primele ore după furtună, prioritatea Primăriei Oradea a fost deblocarea arterelor de circulație afectate de furtună, iar momentan se acționează de către RER Vest pentru degajarea căilor publice auto și pietonale cu 8 echipe de muncitori cu drujbe, 8 utilaje de încărcat material lemnos și tot personalul care asigură salubrizarea spațiilor publice. De asemenea, tot personalul din cadrul Direcției Tehnice al Primăriei Oradea cu atribuții în acest sens se află în teren pentru evaluarea și monitorizarea activității care se impune în această situație.
„Având în vedere faptul că după furtuna de ieri mai multe firme orădene de construcții au răspuns pozitiv solicitării municipalității, venind cu utilaje speciale pentru a curăța și a degaja arterele principale din oraș, primarul Florin Birta le mulțumește și pe această cale pentru implicare. Nu în ultimul rând, mulțumim și partenerilor de la ISU Bihor, Electrica, RER Vest, Poliției Municipiului și Poliției Locale, fără implicarea cărora intervenția de urgență nu ar fi avut aceeași eficiență salutară”, a transmis municipalitatea printr-un comunicat de presă.
În perioada imediat următoare, Primăria Oradea va lua măsuri pentru a fi curățate parcurile, precum și celelalte spații publice din oraș. De asemenea, se va înlocui mobilierul urban, precum și toate indicatoarele rutiere distruse de vijelie. Totodată, Primăria municipiului Oradea face apel către cetățeni să se implice, în limita posibilităților, în acțiuni de curățenie în zonele în care locuiesc, contribuind în acest mod la revenirea la starea de normalitate.
„Regret pierderile suferite de orădenii afectați și, în același timp, le mulțumesc tuturor orădenilor care se implică pentru curățarea spațiilor din jurul propriilor locuințe”, a declarat primarul municipiului Oradea, Florin Birta.
Sute de apeluri de urgență după furtuna de ieri. O persoană a fost rănită
[eadvert]
Dezastru în Parcul 1 Decembrie în urma furtunii: copaci smulși din pământ și pavaj distrus
Zoo Oradea, afectată de furtună. Vezi până când va fi închisă
Trimite articolul
Xprotestatari/ecologistii care se impotrivesc defrisarilor ce fac? nu i vad agatati de copacii din oras!
-
Sa stii marinele imbecilele ca si bucati de porfir au zburat ieri.
-
bravo!
Dupa ce primaria isi bate joc de privati si ii trateaza ca pe niste gunoaie, ii hartuieste permanent cu Politia Locala si tot felul de controale , acum vor ajutor
Primaria are firmele de casa,pe care le sponzorizeaza.
Sa ceara ajutorul lot