Patrule mixte compuse din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Oradea, S.C. RER VEST S.A și S.C. ECO Bihor, cu sprijinul Poliției Locale a Municipiului Oradea au efectuat controale la utilizatorii serviciului public de salubrizare (persoane fizice) situați pe 93 străzi din zona de dealuri, Ioșia, Cantemir precum și la 100 asociații de proprietari din cvartalele de locuit din Velența, Ioșia și Nufărul.
[eadvert]
„În urma controlului efectuat la fracția de deșeu reciclabil, 779 de utilizatori au scos recipienții /sacii în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate, toate deșeurile fiind corect selectate.
La controlul efectuat la fracția de deșeu biodegradabil, 562 de utilizatori au scos recipienții în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate, deșeuri neconforme fiind identificate la 183 de generatori de deșeuri, de pe strazile Alexandru Roman, Lucian Blaga, Vlădeasa, Calea Aradului, Renașterii, Nicolae Beldiceanu, Cotnari, Jiului, George Vâlsan, Piatra Craiului, Sofiei, Plaiului, Emil Isac, Vasile Lucaciu, Mugurilor, Anatole France, Beiușului, Arieșului, Gheorghe Costaforu, Dimitrie Cantemir, Teiului, Industriei, Grigore Ureche, Feldioarei, Olteniei, George Cosbuc, Ceahlăului, Privighetorii, Gala Galaction, Ștefan Zweig, Tepeș Vodă, Jean Jaures, Savinelor, Vaporului, Nicolae Teclu, Meziadului, Meșteșugarilor, Arțarilor, Taberi Geza, Argeșului, Verii, Salcâmilor, Gavril Musicescu, Micșunelelor, Steluței, Fluturilor, Măslinului, Liliacului, Ciocârliei”, transmite municipalitatea.
Procentul de selectare corectă a deșeurilor biodegradabile din zona de case în luna martie a înregistrat o ușoară creștere ajungând la 67.62% față de 65.28% cât a fost în luna februarie.
Verificări și la asociațiile de proprietari
176 de asociații de proprietari au fost verificate în luna martie. „Deșeurile neconforme fiind identificate la 88 de asociații de pe străzile : Aleea Călinului, Pța.Emanuel Gojdu, Pța.1 Decembrie, Evreilor Deportați, Grigore Ureche, Gheorghe Costaforu, Vaporului, Bdul.Decebal, Poieniței,Dragoș Vodă, Cerbului, Barierei, Grădinarilor, Alexandru Andrițoiu, Leonardo da Vinci, Liszt Ferencz, Episcop Nicolae Popovici, Jules Verne”, precizează primăria.
Procentul de precolectare corectă a scăzut de la 74.14% în luna februarie, la 51.14% în luna martie.
În urma controalelor efectuate, Poliția Locală a aplicat 177 sancțiuni persoanelor fizice și 54 sancțiuni asociațiilor de proprietari care nu au respectat regulile de colectare selectivă a deșeurilor menajere.
“Primăria Municipiului Oradea dorește să mulțumească tuturor utilizatorilor serviciului de salubrizare menajeră care au înțeles și au aplicat corect regulile de colectare selective. Atragem atenția locuitorilor asupra faptului că toate categoriile de utilizatori ai serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de locatari, agenți economici, instituții publice) au obligația legală de precolectare separată a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților lucrative pe care le desfășoară, în recipientele distinct inscripționate asigurate de operatorul serviciului”, a precizat Adina Popa, director adjunct al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Oradea.
Ghidul de colectare distribuit de S.C. RER VEST S.A.
Pentru informații suplimentare cu privire la colectarea selectivă și la nerespectarea drepturilor/obligațiilor contractuale, utilizatorii serviciului de salubrizare pot apela serviciul de dispecerat al prestatorului SC RER VEST SA la unul dintre următoarele numere de telefon:
0374885693 – Program telefonic (Luni – Vineri) 07:00 – 19:00,
0259433195 – Program telefonic (Luni – Duminică) 19:00 – 07:00,
0259433195 – Program telefonic (Sâmbătă – Duminică) 07:00 – 19:00
Trimite articolul
XAr trebui amendati toti. Toti pentru unul, unul pentru toti. Apo dublat pretul la gunoi si tot asa. Apoi trimisa politia . Numai asa se pot face reguli si dezvoltare.
-
cred ca ar trebuii batuti pentru a fi reeducati producatorii astia de gunoi. Ulterior facturati pentru reeducare.
-
Drogatul drop comenteaza.
Cine plateste o amenda de genul e fraier, e ilegala primaria nu poate aplica amenzi in nici un caz politia locala nu are asemenea atributii cea nationala nici atat asaca sunt niste nemernici adica RER pentru ce incaseaza taxe?
Groapa are statie de reciclare nu au decat sa isi faca treaba nu sa ceara amenzi de la Primarie.
-
Nu ma mai mira nimic. Ne transforma e toti in gunoieri. Se vede si in articol: nu mai suntem cetateni ci “generatori de deșeuri” …
da pe cei de la RER cine ii amendeaza ca amesteca gunoiul in camioane?
-
Corect,”x’!.bine camionul dimineața, și bagă totul la grămada.iar eu risc să fiu amendat că nu selectez.no,nu au decât să aștepte!
Deci ne pui sa facem efort suplimentar, sa sortam noi gunoiul, deci usuram munca RER, iar pretul in loc sa scada , mai si urca foarte mult. Dar mergeti voi undeva cu gunoiul vostru, ca platesc orice amenda dar de-al dracului il arunc la gramada. Ma pis pe voi cu gunoiul vostru, si pe sluga de drop, drop portavocea lui Bolojan, sau poate chiar Bolojan e cel ce scrie sub numele de drop
Unii nu se vor civiliza miciodata…. Solutia este amenda, zilnic daca este nevoie, pana se invata minte
bravo doar asa pot fi educați cetățeni ! dincolo in vest totul e selectat oameni educați doar datorită amenzilor primite ! educația se face prin amenzi atat cu gunoiul cat si alte aspecte !!! doar asa se poate face educație civică
-
corect, dar rer are inrastructura adecvata? primaria este rer? cei care dau amenzi au competentele necesare? faptul ca citesti un pliant cu reguli de selectare nu face din nimeni un specialist
-
SI de ce a urcat pretul din moment ce noi facem treaba lor? Imediat ne va pune sa-l transportam noi la groapa de gunoi, si sa platim si transportul. Nu cred ca in strainatate e hotia de aici, cum ne fura primaria numai ei au tupeul.
-
In vest , educatia asta e invatata de mic, din scoli si cum sa selectezi gunoiul, si unde merge el…nu ne putem compara cu vestul niciodata
La noi la tomberoane erau 2 inauntru azi dimineata, scotoceau de zor
inainte era cat de cat ok, dupa ei nu mai era, si o sa platim noi amenda pt aceasta?
Mentinez ca de putin timp s-a montat o tabla sa nu se mai poata deschide pe interior de boschetari
in plus, dupa ce trece dimineata masina de la RER, lasa deschis ei ca va mai venii cineva de la RER si intre timp pumelele mai sunt verificate de boschetari.
Iar unele reguli sunt chiar aiurea si la RER, auzi tu sa cheltui bani si sa gunoiul? Pai sa-l spele ei!
Este o aberație și un abuz. Cum adică să spălăm ambalajele de resturi de sânge, carne și lactate? Dar ei ce vor mai face atunci?
Prigoană Silviu, a făcut avere din gestionarea gorpilor de gunoi, unde se amestecau toate și reușea să le sorteze și să le valorifice. Acum cu tehnologie mai nouă nu se poate. Adică e absurd să obligi omul să consume detergenți și apă pentru a spăla ambalajele de acele resturi.
Eu zic că trebuie schimbată firma care are asemenea defecte majore la mansardă și cei care oficialitățile care le susțin aceste aberații. Adică există tehnologie care poate să facă aceasta la scară industrială cu mai puține resurse detergenți și apă. Nu să ne utilizeze pe noi la faza pe gospodării cu resurse mai mari de detergenți și apă per total, dar mai ieftine pentru ei deoarece acele resurse nu sunt a lor.
Reanalizați totul cât mai urgent și terminați cu abuzurile.