„Am avut tot felul de probleme, de la începutul acestui proiect. Am avut probleme juridice cu foștii proprietari ai acelor parcele de teren pe care trebuiau construite niște blocuri, am avut un Plan Urbanistic Zonal care a fost atacat în instanță și anulat, am elaborat un nou PUZ și am rezolvat problema cu acei proprietari. Dar, în acest moment, când ne pregăteam să semnăm actele pentru noul stadion, s-a deschis un nou proces privind exproprierea celor care au terenuri și clădiri în zona străzii Traian Blajovici. Pentru a nu afecta proiectul stadionului, în acest moment am făcut o modificare a proiectului și am scos acea zonă din proiectul stadionului”, a precizat primarul Florin Birta. Parcarea subterană a fost mutată, pentru a nu afecta proprietățile private din zona respectivă, a mai arătat edilul.
Edilul a mai transmis că în viitor, Primăria va iniția un proiect pe bugetul local prin care va fi amenajată și zona care rămâne pe dinafară momentan, în așa fel încât acesta să corespundă cerințelor arealului sportiv.
Super-complex sportiv în Oradea, cu stadioane, bazin și săli noi
Trimite articolul
XDe când se tot tergiversează acest stadion putea fi gata de mult, exproprierile se puteau face in câteva luni, iar procesele nu afectează investiția cu doar cuantumul despăgubirii așa că acestea nu sunt motive de tergiversare a lucrărilor.
-
De 3 sau 4 ori au castigat in instanta proprietarii cladirilor din zona. Ce mai vrei?
-
lasa-l, e flamand.
-
-
Sa faca stadionul la tine peste casa, da? Suntem pe vremea lui Ceausescu, cand se darama cum vrea muschii conducătorului suprem?
Mai bine il renoveaza pe cel actual, este mai mult decat suficient pentru ce se face in orasul asta si pentru ce fel de fotbal avem in tara asta.
-
Corect !
Parca valoarea proprietatilor ca ati renuntat la exproprieri si dati despagubiri, la valoarea proprietatilor. Parca asa ar fi corect,nu ?
Ia punetu-va in pielea proprietarilor !