O primă etapă din reabilitatea clădirii Primăriei Oradea s-a încheiat. Faţada dinspre Criş a clădirii Primăriei a fost renovată, iar schelele au fost mutate și montate pe fațada dinspre Piața Unirii.
„Prin aceste lucrări de reabilitare se dorește punerea în valoare a unui monument istoric reprezentativ pentru zestrea arhitecturală a oraşului. Lucrările au demarat în septembrie 2019, executantul lucrării, S.C. Euras S.R.L. din Satu-Mare, atacând fațada dinspre strada Tudor Vladimirescu, iar ulterior holul central și curtea interioară înspre Poliția Locală. După refacerea fațadei și instalarea corpurilor de iluminat arhitectural pe fațada nordică, constructorul va trece în perioada următoare la înlocuirea tâmplăriilor degradate”, informează Primăria Oradea
Se lucrează și în interior
Totodată, continuă și lucrările de amenajare din interior, concentrate momentan pe holul principal de acces.
„Constructorul lucrează la finisarea ornamentelor parietale cu foiță de aur, la rețeaua aferentă sistemului de monitorizare cu camera video și la sistemul de acces pentru persoanele cu deficiențe locomotorii, platforma specială de ridicat fiind montată deja. De asemenea, se va reface pardoseala de mozaic, se va curăța și lustrui placajul din marmură al scărilor și balustrada din marmură, se va reabilita ușa de acces principală, pe lângă reabilitarea instalațiilor electrice de curenți tari și curenți slabi, respectiv revizuirea iluminatului cu corpuri de iluminat florescente. Lucrările interioare vor continua în zona coridorului principal de la etajul 1 cuprins între biroul primarului și al viceprimarului, Sala Mare Traian Moșoiu, Sala Mică Rimler Károly și antecamera acesteia, biroul primarului și al consilierilor primarului”, se mai menționează în comunicatul PMO.
Lucrările sunt executate de S.C. Euras S.R.L., în baza contractului de lucrări nr. 290812/09.08.2019, cu o durată de 18 luni, etapizat, iar valoarea contractului de lucrări este de 14.842.272,29 lei (fără TVA).
Trimite articolul
XAm văzut ieri un avion.
Mă uit mult pe cer, albastrul e gol.
Timpul e mult.
Indieni momiți cu bobițe de sticlă colorată.
aceasta cladire a nmai fost odata reabilitata pe vremea primarului filip, cu banii cheltuiti atunci si cei de acum 14 milioane se putea construi de la zero o cladire la fel de mare..
-
e clar ca e mai ieftin sa construiesti de la zero….dar atunci nu ai mai avea o cladire istorica nu? de cobit tot timpu se gaseste careva …ce surpriza
pfoai, frate, ce să-ți spun, n-am mai văzut așa ceva: a fost galbenă și tot galbenă e, dar cu lavabil nou. e o mîndrețe. la inaugurare, o să merg să îmi fac l*ba pe malul crișului, primărio, ce cur ai, ce caută o păpușă ca tine într-un cartier ca ăsta, singurică pe la asfințit?