Zi încărcată de emoţii pentru copii, profesori şi părinţi. Cei 90.000 de elevi şi aproximativ 10.000 de cadre didactice din Bihor au început noul an şcolar.
Cei mai mulţi dintre elevi s-au întors în bănci şi s-au bucurat de revederea colegilor şi a profesorilor.
Alţii, mai puţin norocoşi, nu şi-au putut ocupa locul în bancă, căci vor face şcoală, de acasă, online. Aceasta pentru că şcoala lor se află în scenariul galben fundamentat pe situaţia epidemiologică din localitatea din care face parte, fie pentru că sala de clasă este prea mică şi astfel nu se pot asigura condiţiile de siguranţă, impuse de autorităţi, ori pentru că şcoala este încă în şantier.
Sunt probleme noi, dar acestora li se mai adaugă cele deja cunoscute, în fiecare an, la debutul şcolii: lipsa manualelor, lipsa toaletelor, lipsa avizelor Direcţiei de Sănătate Publică Bihor ori lipsa avizelor de funcționare, eliberate de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Mulţi dintre elevi vor face şcoală doar la nivel teoretic, fiindcă, practic, nu dispun de computere, laptopuri sau tablete şi nici nu au acces la internet, cu toate că autorităţile s-au lăudat că aceste probleme vor fi rezolvate până în prima zi de şcoală.
,,Îmi doresc să vin la şcoală în fiecare zi. Învăţăm scrisul de mână, pe liniatura specifică şi este extreme de important ca elevii să fie prezenţi fizic la şcoală. Trebuie găsită o cale de mijloc şi variante pentru ca cei mici să nu sufere”, a spus o învăţătoare de clasa I.
,,Frica este indusă de discuţiile celor din jurul lor. Copiii au fost foarte bucuroşi şi încrezători. Le-am explicat că virusul, Covid – 19, are un duşman: săpunul”, a spus unul dintre dascălii orădeni.
Elevii clasei a IV-a de la Liceul de Arte au fost învitaţi de învăţătoarea lor Valeria Bunica să-şi continue călătoria prin constelaţia micilor artişti.
,,În urmă cu cinci ani, într-o zi frumoasă de septembrie, porneaţi cu paşi timizi, emoţionaţi şi plini de curiozitate spre un univers necunoscut încă – universul cunoaşterii. Fiecare mică steluţă s-a lansat într-o lungă călătorie. S-a desprins din constelaţia care îi oferea atâta dragoste, ocrotire şi sprijin – familia, pentru a descoperi steluţe noi, pentru a exploara noi galaxii şi pentru a forma noi constelaţii – constelaţia micilor artişti. Fascinantă şi interesantă a fost călătoria noastră în cei patru ani care au trecut. Continuăm călătoria şi în acest al cincilea an, un an al absolvirii ciclului primar, un an plin de provocări, mari emoţii şi nelinişte. Vă invit să ne îmbarcăm cu toţii, dornici de a descoperi lucruri noi, de a ne consolida prieteniile, de a petrece clipe minunate, de neuitat. Poate că neliniştea momentului, bucuria şi dorul revederii au pus stăpânire pe sufletul nostrum, dar pornim conştienţi că pe mare vieţii sunt şi valuri mari, şi furtuni. Important e să fim pregătiţi, să avem grijă de noi şi de ceilalţi, să ne protejăm şi să ne ocrotim. Îmi doresc să avem o călătorie minunată, în care să avem multă sănătate, să ne însoţească norocul şi bucuria. Toate pânzele sus!”, le-a spus elevilor prof. pentru învăţământ primar Valeria Bunica.
Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru elevi și profesori cu ocazia începerii noului an școlar
Trimite articolul
XCretinii naibii, ce ari putut face cu copiii nostri.
-
La cine te referi, scumpule?
-
Daniel Funeriu( PNL, fost ministru al educatiei): “…Nu putem ignora faptul ca sistemul hibrid reprezintă doar o variantă de compromis in situatiile de contingenţă apărute… Inceperea scolii in sistem clasic nu este o solutie perfectă, dar reprezintă o solutie relativ bună, având in vedere ca expunerea la coronavirus nu prezintă risc fatal decât pentru maxim 1 din 50.000 de elevi, ceea ce se situează totuşi, la o rată acceptabilă in rândul cohortei de circa 3 milioane de elevi din România.” – sursa: https://m.adevarul.ro/educatie/scoala/daniel-funeriu-covid-19-nu-gluma-semnale-anumiti-profesori-religie-mai-degraba-parte-teoriilor-conspirationiste-1_5f50fcaf5163ec4271a0c70b/index.html
E oribil sa vezi micutii cu masca!
-
La cine te referi, scumpule?
-
🙃🙃 E rău cu tine.
-
Aici in Baden-Württemberg copii nu poarta masca.
…
-
Cel mai dramatic este ca în timp ce toți stăm cu masca pe figură lipiți de televizorul la care ni se numără cazurile noi ca pe steagurile lui Pristanda, lumea se schimba iremediabil în jurul nostru. Ni se restricționează liberaratea de mișcare, ni se ia dreptul de a putea refuza o intervenție medicală fără consecințe penale, este restricționat accesul la educație și la o viață socială normală copiilor noștri și ne afundăm într-o criza economica mai mare decât orice a văzut lumea până acum. Pe plan internațional, se impune cu forța o ideologie neomarxista de rasă și de gen care nu permite disensiunea și care ne obligă să ne dărâmăm statuile și să ne rescriem istoria după bunul ei plac. Cine nu este de acord este „blocat” sau „anulat” și își poate pierde serviciul și venitul. Viața merge înainte și noi odată cu ea, însă înainte către ce?
-
Uite ca vad si un comentariu de om lucid “raceala 19″👏🏻!
-
e lucid pana nu se prind galbenii ca e rosie treaba, sa vezi atunci ce scuipau sa vituperau, dar neomarxismul invocat i a pierdut pe drum pe aducatorii de tedeiuri…
-
-
Tu enumeri efectele și măsurile neglijând cauza. Odată înlăturată cauza o să dispară și efectele respectiv măsurile.
In prima zii de scoala dupamasa primesc mesaj de la diriginta cum ca in clasa doi copii au fost raportati cu covid dar sa mergem la scoala ca nu avem ce face.Acuma sa imi trimit copilul ca si cobai sa fim seriosi
Sa va fie rușine gunoaielor!!! Ați luat aceasta decizie inumana, sa obligați niște copilași nevinovați sa stea 4 ore cu masca pe fățucă, în timp ce în Franța, Germania, copii nu trebuie sa poarte masca la școală !! Nu vi se rupe sufletul de ei nemernicilor???? Azi, în clasa nepotelei mele, la 3 fetite li s-a făcut rău din cauza măștii, iar restul copiilor au trecut printr-o sperietura zdravănă. Traumatizați pe viata generatii de copii! Sper sa dati cu toții socoteală cât de curând!