Echipamente de înaltă tehnologie și sistem informatic de ultimă generație la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea. Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, prima școală din țară dotată cu dotări tehnologice conforme secolului în care trăim. Toate acestea au fost posibile în cadrul proiectului „Investind în educației, investim în viitorul copiilor noștri”.
Școala a fost dotată cu 42 de calculatoare, 40 de table interactive, 40 de videoproiectoare, 6 multifuncționale conectate la calculatoare, 55 de căști cu microfon pentru dotarea laboratoarelor de informatică, un sistem de sonorizare mobil. Totodată, s-a realizat o pagină de web – scbalcescu.ro, platformnă managerială, catalog on-line, o rețea de internet prin cablu în fiecare sală de clasă, internet wi-fi.
Astfel, dincolo de dotările menite să stimuleze și să sprijine elevii într-o abordare modernă, atractivă și eficientă a învățământului de masă, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” a încercat să creeze și o punte de legătură și de comunicare reală și eficientă cu părinții.
Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar oferit de Primăria Oradea, prin programul de bugetare participativă din anul 2018.
Bugetul total al proiectului a fost de 200.000 de euro, fiind finanțat integral de Primăria Oradea.
„În cadrul proiectului, am beneficiat de cursuri de inițiere în utilizarea catalogului electronic, cursuri de inițiere în utilizarea tablelor interactive pentru elevi și profesori, realizate de CG&GC, manageriată de Paul Floruța”, a spus prof. Ani Monica, coordonatorul de proiect.
Proiectul a fost inițiat de profesoara Stela Tăut, și a fost pus la punct de prof. Ani Monica, Alina Zaha, Stela Tăut și Alina Deliman, care au colaborat și cu alte cadre didactice din școală, dar și cu părinții elevilor.
„Rolul asociației părinților s-a evidențiat nu doar prin mobilizarea masivă la voturile online și offline, ci și prin implicarea în achiziționarea a 15 table magnetice, a sistemelor de culisare și a accesoriilor necesare, precum și manopera aferentă, valoarea investiției fiind de 20.000 de lei”, a arătat Ani Monica.
De aceste dotări beneficiază mai mult de 1000 de elevi, 60 de cadre didactice, personalul nedidactic și didactic auxiliar, oferind posibilitatea de a evolua în concordanță cu abilitățile, preocupările și nevoile noii generații.
Citiți principiile noastre de moderare aici!