Aflându-ne în sezonul rece, atenția s-a îndreptat spre tema „Îmbolnăvirile de sezon și creșterea imunității copiilor”, prezentată de Paula Marian, medic primar pediatru și specialist în pneumologie. Peste 30 de părinți au participat la această întâlnire informativă.
Fiind o perioadă plină de provocări pentru copii și părinți, marcată de vulnerabilitatea în fața virușilor sezonului rece, Paula Marian le-a oferit părinților sfaturi și informații esențiale despre recunoașterea timpurie a semnelor de boală și metodele eficiente de consolidare a imunității celor mici. Discuția s-a desfășurat într-un format interactiv, având drept scop demontarea miturilor din mediul online și promovarea recomandărilor fundamentate pe experiența practică a specialiștilor în ceea ce privește tratamentele naturiste preventive.
Anca Grama, directorul DAS Oradea, prezentă la eveniment, le-a mulțumit părinților pentru participare și pentru încrederea acordată creșelor publice prin înscrierea copiilor la creșele din subordinea DAS Oradea, accentuând importanța cooperării dintre părinți și personalul creșei, pentru a asigura copiilor un mediu echilibrat și sigur în dezvoltarea armonioasă a acestora.
„Scopul acestor întâlniri este acela de a îmbunătăți comunicarea și relația dintre părinți și colectivul creșelor, și de a crește încrederea lor în aceste servicii, mai ales că vorbim de o etapă importantă din viața copiilor foarte mici, respectiv primii ani de colectivitate, care vin cu o serie de provocări. Temele care urmează să fie dezbătute la următoarea întâlnire din cadrul programului ABC pentru mămici și tătici vor fi efectele utilizării în exces a tehnologiei la copiii de vârstă antepreșcolară”, au transmis reprezentanții DAS Oradea, prin intermediul unui comunicat de presă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!