Centrul educaţional şi de formare „Prietenii veseliei” din Oradea şi-a deschis ieri porţile. Micuţii din Oradea, dar şi părinţii acestora sunt chemaţi la ateliere de creativitate, cursuri şi traininguri.
La atelierele de creaţie, organizate pe grupe de vârstă (2- 4 ani, 4-6 ani, 6-9 ani şi 9-13 ani), copiii vor învăţa să deseneze, vor face modelaje, accesorizări etc., după un program bine stabilit. Atelierele care vor funcţiona în cadrul centrului sunt: „Ştrumful curios”, „Picii ingenioşi”, „Buburuzele vesele”, „Talente năzdrăvane”.
Avantaje
Odată cu deschiderea centrului, au fost lansate şi înscrierile la atelierele de creativitate pentru copii, dar şi înscrierile la trainingurile care vor fi organizate în următoarea perioadă: „Managementul timpului” şi „Tehnici de comunicare specifice relaţiei părinte-copii.
„Ne gândim şi la ateliere pentru adolescenţi, în funcţie de necesităţile lor. De exemplu, ştim că fetelor le plac accesoriile. La atelierele noastre, ele vor învăţa să le realizeze. De asemenea, până la sfârşitul anului ne dorim să implicăm şi părinţii în atelierele cu copiii”, a spus psihologul Aliona Orban, cea care coordonează aceste ateliere.
„Unul dintre avantajele tehnicilor folosite este acela că, prin creativitate, se stimulează dezvoltarea intelectuală (gândirea creativă, memoria, imaginaţia, atenţia, spiritul de observaţie), dezvoltarea psiho-emoţională (exprimarea emoţiilor, sentimentelor, trăirilor afective), dar şi cea psiho-socială (abilităţile de comunicare şi socializare şi relaţionare cu ceilalţi copii), ajutându-i pe copii să-şi îmbunătăţească imaginea de sine, precum şi să-şi manifeste Eu-l creativ”, a precizat Aliona Orban.
Personaje de basm
Tot în cadrul Centrului „Prietenii Veseliei”, micuţii se vor putea întâlni cu 20 de personaje de basm şi Disney.
Mai multe informaţii despre atelierele de creaţie, cursurile, trainigurile şi orarul Centrului pot fi consultate pe site-ul www.prieteniiveseliei.ro sau la numărul de telefon: 0753. 023.753.
Centrul a fost creat de Corina Costruţ, printr-un program pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microintreprinderilor de către tinerii întreprinzatori. Obiectivul acestuia este de furnizare de servicii recreative şi distractive, activităţi de interpretare artistică, activităţi de servicii suport învăţământ, învăţământ în domeniul cultural şi recreaţional. JB – C.D.
În deschidere, Corina Costruţ, directorul centrului, a prezentat istoricul acestuia, de la idee până în prezent.
„Totul a început în 2007, când am participat la cursurile de clovni organizate de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea. După acest curs, împreună cu alţi clovni, în cadrul programului «Prieteni pentru un zâmbet» al Caritas Eparhial, mergeam în vizită la copiii internaţi la Spitalul Municipal «Gavril Curteanu». Ne jucam cu ei, le făceam baloane, diferite trucuri. Încercam să le alinăm suferinţa. La Caritas Eparhial am descoperit o echipă minunată de oameni care fac bine semenilor aflaţi în dificultate. În perioada 2004 – 2007, am participat la cursurile şi piesele de teatru derulate de „Das Wiener Kinder Theater”, apoi mergeam animatori la evenimente, iar în februarie 2011 am depus un proiect prin programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microintreprinderilor de către tinerii întreprinzatori”, a relatat Corina Costruţ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!