Din totalul celor 95.179 de bihoreni, care au votat până la această oră, peste 18.000 sunt bărbați și femei cu vârste curpinse între 45 și 64 de ani. În ceea ce privește tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani, prezența acestora este puțin peste pragul de 3.000, prezența tinerilor cu vârste cuprinse între 25-34, se apropie de 6.000, prezența bihorenilor cu vârste cuprinse între 35-44 de ani, se apropie de 9.000 iar, prezența vârstnicilor bihoreni, cu vârste de peste 65 de ani a depășit 12.000.
[eadvert]
În Oradea
Graficul reprezentativ pentru votanții orădeni, este similar cu cel prezentat pentru tot județul Bihor. Din totalul celor 33.361 de votanți, peste 6.000 se încadrează în grupa de vârstă 45-64 de ani, urmată de grupa de vârstă de 65+, cu peste 4.000 de votanți.
Cea mai slabă prezență se înregistrează în rândul tinerilor, începând de la categoria de vârstă de 35-44, cu aproape 3.000 de votanți, numărul acestora descrește. La categoria de vârstă de 25-34 de ani, au fost înregistrați sub 2.000 de votanți, iar la categoria 18-24, sub 1.000 votanți.
Grafic similar și la alegerile din 2016
Situația nu este inedită. Un grafic similar a fost prezentat și la alegerile parlamentare din 2016, când s-a observat o prezență scăzută în rândul tinerilor, iar cei mai activi au fost cei din categoria 45-64.
Sursa grafice: https://prezenta.roaep.ro/
Trimite articolul
XAsta pt ca s-a scarbit lumea de impostorii din politica. Si astia care merg la vot, merg doar de dragul de a le da peste nas la cei din taberele adverse, in sinea lor stiu si ei ca voteaza niste impostori.
-
Cea mai periculoasa crima organizata fara nici o frica și la nivelul cel mai înalt din toate instituțiile publice și nu numai
sectiile de vot sunt goale. stai mai mult la casierie la kaufland sau carrefour decat sa pui stampila. trist, absolut trist ce se intampla azi. avand in vedere ca sudistii au iesit masiv la vot, probabil noul guvern va avea din nou majoritate psd. de plans. tinerii nostri sunt pe terase, la chefuri, nu merita sa mosteneasca tara asta de la parintii si bunicii nostri. nu sunt pregatiti, nu sunt responsabili, nu sunt maturi, nu stiu carte si nici minte nu au. votul este un act de datorie civica pentru toti! oameni buni, mergeti la vot, e dreptul vostru!
Tinerii nu ies la vot pentru ca sunt lamuriti cu clasa politica. Birocratia este cea care omoara aceasta natie!!! Iar oamenii nu inteleg de ce si cum ar trebui acest aspect corectat. Scopul principal al politicienilor ar trebui sa fie eradicarea birocratiei pentru a face lucrurile sa mearga in aceasta tara, insa toti nu fac decat promisiuni. O legislatie clara cu privire la debirocratizarea tuturor institutiilor intr-un mod in care omul de rand sa nu mai aiba de-a face cu ghiseele si angajatii statului decat intr-o forma minimala este mai mult decat dezirabil. Vot electronic, taxe electronice (ANAF e bataia de joc a societatii), plata la asociatii electronic si automat, inmatriculari in 24 de ore cu trimiterea de documente electronic, eliberarea de permise electronic, samd ar fi putine din lucrurile care se pot schimba in bine. Ce au facut in ultimii 31 de ani trecuti de la revolutie? Nimic. Mai vor voturi!?
-
Sa nu mai mentionez incurajarea firmelor mici si a micilor producatori cu subventii, reduceri la taxe pentru parintii care isi duc copiii la activitati sportive, reduceri de taxe in cazul existenta cheltuielilor medicale, reduceri la taxe in cazul relocarilor, reduceri la taxe in cazul investirii banilor in statul roman sau conturi de educatie, reduceri de taxe pentru scolarizare in caz ca omul face cursuri dupa 25 de ani, etc. Ar fi prea multe de spus. Bani exista, insa in Romania ei sunt directionati gresit. Plata medicilor dupa performanta, nu dupa diploma. Accesul medicilor in sistem fara examen de licenta, ci cu ajutorul unor probe practice. Legatura digitala intre spital si medicul de familie si medicii specialisti. Ce nu se poate face intr-o tara in care se vrea!? Insa nu se vrea. Se vrea doar mediocritate si respectarea unui sistem in colaps pe care cei de la guvernare nu il vad sa fie in neregula. Treziti-va! Care din candidatii politici au schimbat ceva in aceasta tara din ce am mentionat mai sus? Ce anume au facut pentru omul de rand sa fie cu adevarat mandru ca este cetatean roman si nu o bataie de joc?!
domnul ziarist, 3000 de votanti din cate persoane tinere (18-24 ani) cu drept de vot din total?
cifra absoluta nu are relevanta in astfel de enunturi, daca sunt 5000 de tineri 18-24 ani si au votat 3000 ce procent este?
dar maine tinerii vor fi cei mai vocali in legatura cu politica. Tot ei vor da din gura, cei care nu au votat
-
Si ce retolvi in tara asta daca esti vocal, crezi ca-si schimba naravul politicienii ? Astia deja au minciuna in sange 🙁
“Buna tara, rea croiala
Mama ei de randuiala.
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la toti.
Vin ai nostri, pleaca ai nostri
Noi râmînem tot ca prosti.
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la toti.
Bat-o vina, bat-o strechea
Trage-aicea cu urechea.
Mai romane, om sarac
Iara ti-au venit de hac.
Ne promit marea cu sarea
Si conduc aiurea tara.
Opozanti si potentati
V-ati batut iar joc frati.
Buna tara, rea croiala
Mama ei de randuiala.
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la toti.
Vin ai nostri, pleaca ai nostri
Noi râmînem tot ca prosti.
Aia hoti, astia hoti,
Mama lor la toti.
Politrucii-si fac concedii
Pe la Cannes, Hawai, ca regii
Pensionarii, pedagogii
Au ajuns precum milogii.”
(Victor Socaciu)
alegerile nu aduc nimic bun pentru omul de rand, decat pentru politrucii care castiga mandatele de parlamentar care nu fac mai nimic dar sunt platiti cu salarii grase si pensii speciale uriase motiv pentru care oameni nu merg la vot pentru a nu se simtii vinovati de accederea in parlament a unor parveniti pe care ii intereseaza doar interesele lor personale si de grup salarii uriase, pensii speciale, iar cei care se duc unii dintre ei nestiind ce fac voteaza un partid mizerabil ,,ca haur” un partid condus pe un personaj sinistru controlat de kgb si o avocata isterica dusa cu pluta,