Astfel, cei doi invitați, Comisar-șef Gheorghe Ungur și Comisar-șef Cosma Marcel de la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, le-au vorbit copiilor timp de două ore despre cazuri concrete din viața cotidiană, atenționându-i asupra pericolelor care îi amenință la fiecare pas. De asemenea, elevii au avut ocazia să urmărească un scurt filmuleț despre delicvența juvenilă cu titlul sugestiv „Cheia e la mine!”, film care a avut un impact major în rândul acestora, întrucât scurtul metraj a fost realizat cu ajutorul unor minori ce au încălcat legea, dar și cu spijinul unor personalități din lumea sportului, care au reușit să înfrunte greutățile vieții și și-au clădit cariere de succes.
De asemenea elevilor li s-a atras atenția asupra faptului că un cazier „pătat” este pașaportul lor pentru viață, acesta putând să întrerupă formarea lor profesională și astfel viața lor să ia o turnură greșită. Activitatea de prevenție a dezbătut pe rând teme precum: „De la violența verbală la violența fizică și lovituri cauzatoare de moarte”, „Traficul de ființe umane-sub diferite forme”. În ceea ce privește siguranța pe internet, cei doi reprezentanți ai Poliţiei Oradea au dezbătut împreună cu elevii tema „Tu cui dai accept?”, acest subiect fiind unul de larg interes în rândul minorilor, atenționându-i asupra pericolelor de pe rețelele de socializare și îndemnându-i să ceară ajutorul, în orice situație, persoanelor în care au încredere, părinți, profesori sau prieteni apropiați. Tot printr-o activitate interactivă, s-a discutat și problema absenteismului școlar, care este doar un pas înspre abandonul școlar. La finalul activității au fost invitați și părinții elevilor, care după ce şi-au expus problemele legate de copiii lor, au primit din partea invitaților câteva recomandări pentru ca minorii să fie feriți de pericolele internetului, să-i supravegheze atunci când navighează pe net, să-i încurajeze să aibă un comportament responsabil, cuviincios inclusiv pe rețelele de socializare, să nu transmită vulgarități, amenințări sau injurii.
Activitatea a fost coordonată de directorul școlii, profesor Elena Dana Moza și de consilierul educativ, profesor Călinescu Anca.
Citiți principiile noastre de moderare aici!