A fost o audiere, nu o anchetă
„Impresionantă zi pentru Colegiul Medicilor Bihor. Doresc să precizez că a avut loc audierea doamnei doctor Flavia Groșan, la Comisia de Etică și Deontologie medicală. Nu a fost o anchetă. Ca și președinte al Colegiului Medicilor Bihor nu am participat la această audiere, fiind doar comisia de etică”, a spus președinta Colegiului Medicilor BIhor, Dr. Carmen Pantiș.
[eadvert]
Comisia de Etică și Deontologie profesională a avut următoarea componență: Dr. Dănuț Dejeu (medic chirurg), dr. Șerban Bembea (medic ORL), dr Aurel Mohan (neurochirurg) și invitați: dr. Mihai Florea (medic ATI la Spitalul Curteanu din Oradea), dr. Andrada Florian (medic la secția de Pneumologie Spital Curteanu) și dr. Mirela Indrieș, medic de la secția de Boli Infecțioase.
O discuție amiabilă
„A fost o discuție amiabilă. O discuție cu doamna doctor Flavia Groșan, în care dânsa și-a exprimat dragostea față de pacienți, empatia față de ei, știind că există o simpatie foarte mare în rândul pacienților pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre Comisia de etică și deontologie medicală, deoarece au fost încălcate articolul 10 și articolul 22 din Codul de Deontologie Profesională, legat de denigrarea unor colegi de-ai domniei sale și de afirmarea în spațiul public a unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, a declarat președinta Colegiului Medicilor Bihor.
Nu avem niciun fel de reclamație
„Nu avem niciun fel de reclație. Nu avem reclamație care să întrunească condițiile unui malpraxis. Reclamația venită pe mail de la colega noastră din București nu întrunește reclamația de malpraxis. Nu a fost anchetată, a fost audiată. Doamna doctor va continua să-și trateze pacienții exact cum a făcut-o până acum. Toate cazurile grave vor fi îndrumate spre spital unde există analize mai complexe și a unui tratament de suport”, a mai declarat Pantiș, care a precizat că audierea a durat aproximativ o oră.
Despre medicație
„Am discutat câteva elemente legate de medicația pe care o dă doamna doctor, care realmente își are rolul ei și locul ei și acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune. Am rugat-o să-și exprime anumite rețineri legate de colegii din spital și dânsa ne-a spus că nu există elemente de neîncredere legate de activitatea din spital”, a mai spus Pantiș.
Fără sancțiuni
„În concluzia discuției cu doamna doctor, aceasta nu primește nicio sancțiune și această autosesizare a Colegiului Medicilor Bihor s-a terminat astăzi (luni -n.r), în acest punct, fără ca doamna doctor să primească sancțiuni”, a conchis dr. Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor.
UPDATE! Circa 150 de persoane, în fața Colegiului Medicilor. Medicul Flavia Groșan este audiat
Mihai Gâdea, prezent la protestul de susținere a dr. Flavia Groșan
Trimite articolul
XCe sanctiune sa primeasca umflata? La sapa mergi tu, fuga mars.
Pantis e cea care ar trebui audiata pt crimele si spaga luata in urma nenumăratelor transplante. Sa povesteasca cum e cu oxigenul la pacienți. Nenorocirile si crimele pe care le face ea sunt stiute de mai marii spitalului
-
👍👍👍
-
11 Decembrie 2019
Medicul dr. Carmen Pantiș a reprezentat România la două evenimente care au reunit elita transpantului mondial, în localitatea Kunming, provincia Yunan din China.
România, la coada Europei!
În anul 2018 România a avut doar 3,3 donatori la un milion de locuitori situându-se pe penultimul loc în Europa. Spania este lider mondial având un număr de 48,3 donatori la un milion de locuitori.
„Cred că o metodă bună de a crește numărul de donatori în România ar fi introducerea Programului DCD (donare după oprirea inimii), program care funcționează cu succes atât în China și Australia, cât și în alte țări din UE (Spania, Belgia, Olanda). Foarte multe dintre prezentările pe care le-am văzut au accentuat importanța terapiei intensive și rolul medicului anestezist. În toate țările lumii se face maximum pentru a salva viața pacientului critic, dar în momentul în care acesta nu mai poate fi salvat și are tablou clinic de moarte cerebrală, declararea morții cerebrale și discuția cu famillia sunt obligatorii. Există două tipuri de consimțământ, acordul informat (se discută cu familia) și acordul prezumat (se presupune că ești de acord cu donarea, dacă numele tău nu apare scris în Registrul Naţional de Transplant al celor care nu doresc să fie postmortem donatori de organe și țesuturi). Dincolo de orice dubiu, moartea cerebrală este finalul vieții biologice. Mulțumim tuturor familiilor din Bihor care au fost de acord cu donarea de organe, țesuturi și celule, în anul 2019”, mai spune Carmen Pantiș.
-
recoltarea de organe din china… de la prizonieri politici
-
Da da, si domana doctor e Ok cu asemenea recoltari. Probabil vrea si aici la noi, suntem pe ultimul loc nu?
-
Metodul chinez:
“Inevitabil, în mintea fiecăruia dintre noi au încolțit, măcar o dată, întrebări de genul: “ce se întâmplă în timpul transplantului? Oare există vreun sâmbure de adevăr că donatorul în moarte cerebrală simte? ”. Pentru a lămuri pe deplin lucrurile, am stat de vorbă cu dr. Carmen Pantiș, medicul orădean care coordonează programul de transplant în Bihor. Și care, în acest an, a reușit să realizeze 11 prelevări de organe, din totalul de 55 câte au fost în toată țara.”
Adica 55 de prelevari de organe pe tota tara, 11 la Bihor adica 20%.
-
-
-
29 Iulie 2020
Spitalul Clinic Județean Oradea – Prelevare de organe în plină pandemie
Ma mortilor sereisti care inca mai respirati, voi meritati sa primiti sanctiunea finala pentru miile de morti pe care i-ati bagat in pamint doar pentru ca niste decerebrati in frunte cu MalaMUTU si ARAHATU va dau ordine sa omoriti romani pe banda rulanta.
MOARTE CRIMINALILOR SOROSISTI!
-
tulai, facusi ceva scoli….
-
Tarane din Polacia, parca te cheama Bogdan Puleacovschi. Sau nu mai stii nici tu care ti-e numele pentru ca ai prea multi tati martalogi care ti-au calarit-o pe ma-ta…
-
mata se invarte pe toate fetele, acolo unde este cand vede ce a cacat
inainte sa gandesti cu voce tare, invata sa scrii
chiar asa, facusi ceva scoli, ca indieni, 1,2,3, mulți
-
-
Conflict de interese???
https://www.politicidesanatate.ro/comisie-noua-ati-la-ministerul-sanatatii/
Președintele Comisiei a rămas prof. dr. Dorel Săndesc, iar noul vicepreședinte este conf. dr. Dan Corneci. Secretar al Comisiei este dr. Constantin Condac. Ordinul 16/14.01.2020 mai stipulează că membrii Comisiei sunt șef lucrări dr. Carmen Pantiș, asist univ. dr. Adrian Ștef, dr. Irina Modrigan, dr. Letiția Veronica Coriu, de. Mihai Vasilescu, dr. Marian Daniel Dăscălescu și dr. Ovidiu Lazăr.
Ce sanctiune sa dati,mai criminalilor in frunte cu Pantis ?
Pentru salvarea de vieti se sanctioneaza mai nou ?
O diploma de merit trebuia sa-i inmanti distinsului medic !
Pai numa asa a-ti fi ars ca sobolanii pe corabie in cladire !
V-a cam tremurat gaoaza,nu ?
Si e abia inceputul !
Dar dacă nu venea cu avocat ? Se mai proceda așa,sau era făcută praf ? Avem și alți romani in organismele internaționale. Ceva ar trebui schimbat.Umblati la statutul Colegiului Medicilor. Alegerea să fie pe maxim un an. Toți sunt medici, nu ?
Dacă d-ta Pantiș nu e șefa comisiei de etică, de ce da interviu în locul chirurgului Dejeu! Asta mă miră pe mine. Această d-na doctor nu a participat la interogarea d-ei Dr Groșan. Atunci de ce da interviu presei în locul chirurgului Dejeu?
Vad o gramada de cercetatori, doctori si mari experti epidemiologi intre protestatari. Eu zic ca de maine nici la stomatolog sa nu mai mergeti ca de pe facebook si meseria aceasta se poate invata :)) Voi sigur veti primi un Nobel pentru prostie.