Restaurantul Euphoria Biergarten organizează de 1 Decembrie o Seară Românescă. În meniul din seara respectivă se regăsesc: sarmale, cârnați de casă cu varză călită, Iahnie cu ciolan afumat, ciorbă de fasole, iar la desert plăcintă cu mere și papanași. Prețurile variază între 24 de lei (în cazul desertului) și 45 de lei (felul principal).
[eadvert]
În meniul restaurantului XO se regăsesc ciorba de fasole cu afumătură (27 de lei), un platou tradițional cu cârnați afumați, șuncă de casă, slănină, telemea de bivoliță și legume (51 de lei), sărmăluțele cu costiță și mămăligută (45 de lei) sau ciolan de porc afumat, cu iahnie (65 de lei). Doar în perioada 15 noiembrie – 24 decembrie, în meniu se regăsește un platou cu tobă de casă, cârnați de casă afumați, caltaboș de casă, ceafă afumată și jumări, murături și o cană de vin roșu (59 de lei).
Și restaurantul Graf are o zi specială dedicată preparatelor tradiționale, de 1 Decembrie. În meniul conceput pentru această zi se regăsesc: piftie, cârnați, caltaboș, murături, mâncare de gutui cu carne de pui, saramură de crap, carne de porc cu usturoi și roșii cu garnitură de cartofi piure cu hrean.
Ciolan de porc gătit lent, cu iahnie de fasole (49 de lei), poate fi servit și la restaurantul Norema, dar și la restaurantul Cyrano, unde preparatul costă 43,50 de lei.
La Konte by Transilvania, ciolanul cu fasole costă 55 de lei.
Piazza Unirii are în meniu aperitiv românesc cu tobă, jumări, slănină, cârnaț afumat, telemea, ceapă, roșii (40 de lei), dar și iahnie de fasole cu ciolan la cuptor (45 de lei).
Și restaurantul Rosecas are în meniu ciolan de porc cu iahnie, la prețul de 63 de lei.
Cei care vor să iasă din oraș au restaurantul Huta Slavia, care are o secțiunea întreagă din meniu dedicată preparatelor tradiționale românești. Astfel, printre altele, aici se servesc: ciolan cu fasole (54 de lei) sau tăieței cu brânză dulce și slănină (31 de lei).
Citiți principiile noastre de moderare aici!