Mica Unire are o semnificație importantă în istoria noastră națională, iar profesorii și învățătorii școlii i-au ajutat pe elevi să o perceapă în cadrul unor mici și interactive lecții de istorie. Acestea au culminat cu “Hora Unirii” și cu un Târg gastronomic, organizat de Consiliul Elevilor, condus de liceanul Dragoș Tomescu.
Ajunsă la a XXII-a ediție, acțiunea de ieri a presupus concret ca fiecare elev de gimnaziu sau liceu, din clasele “B”, să-și amenajeze un stand cât mai atractiv cu produse tradiționale românești, dar și din bucătăria altor țări. Astfel, la târg s-au putut gusta sarmale, plăcinte, zacuscă, cozonaci, dar și spaghette, penne carbonara, brioșe, croissante cu ciocolată, waffe etc.
Fiecare produs a fost vândut la un preț modic, iar suma adunată va fi utilizată de Consiliul Elevilor pentru activitățile derulate în școală, precum și pentru a susține anumite cazuri sociale. La reușita activității au contribuit elevii, care ajutați de părinți și dascăli, și-au dezvoltat diverse aptitudini: spiritul filantropic, cel antreprenorial, dar și de “bucătari”.
Totul s-a desfășurat într-o atmosferă relaxată, pe fundalul sonor auzindu-se cântece tradiționale românești. Activitatea a fost sprijinită de prof. Antonia Nica, directorul Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu”, dar și de consilierul școlar Ana Popa și profesorii Emanuela Țit, Nicoleta Țîmpu și Raluca Daina.
Citiți principiile noastre de moderare aici!