O elevă de la Liceul de Arte din Oradea a obţinut premiul I la ediţia I a Festivalului Naţional de Folclor şi Interpretare Vocală „Mamaia Copiilor”.
Competiţia s-a desfăşurat în perioada 4-6 septembrie, la Constanţa, fiind organizată de Asociaţia Culturală „Mamaia Copiilor”, în parteneriat cu Neptun TV şi Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa. În finala concursului au ajuns 67 de finalişti din toate judeţele ţării, împărţiţi pe patru categorii.
La prima categorie au participat copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, la a II-a, copii cu vârste între 7 şi 9 ani, la a III-a, cei între 10 şi 12 ani, iar la ultima categorie elevi cu vârste de la 13 la 15 ani. Orădeanca Diana Bianca Popa a fost singura reprezentantă a judeţului nostru la cea din urmă categorie. La categoria sa de vârstă a concurat cu 19 copii, ea fiind câştigătoarea premiului I.
„Emoţiile au fost foarte mari deoarece toţi concurenţii vroiau să ajungă câştigători şi să fie remarcaţi de marea doamnă a folclorului românesc şi preşedinta juriului, doamna Elise Stan. Cu toţii şi-au dorit să o impresioneze prin prestaţia lor şi prin tainele cântecului popular din zona de provenienţă. Au fost nişte zile încărcate, pline de emoţii şi tensiune, deoarece se ştia căci nu toţi vor ajunge câştigători”, a spus prof. Aurica Bonţu, profesoară de canto popular la Liceul de Arte din Oradea, cea care a pregătit-o pe eleva Bianca Popa.
Juriul a avut o misiune extrem de grea, deoarece au avut de ales dintre concurenţi foarte bine pregătiţi şi foarte talentaţi. Cu toate acestea, premiul I i-a fost acordat bihorencei pentru „calităţile sale interpretative – de înaltă ţinută artistică, şi pentru modul excepţional în care a pus în valoare nestematele melosului popular românesc, dar şi pentru autenticitatea costumului strămoşesc”.
„La finalul galei laureaţilor, doamna Elise Stan m-a felicitat, spunându-mi că i-am transmis multă emoţie când m-a auzit interpretând doina. M-a întrebat, de asemenea, cu cine îmi pregătesc materialul vocal şi repertoriul. I-am mărturisit că meritul îi aparţine profesoarei mele de canto popular Aurica Bonţu şi domnului profesor de clarinet Lucian Florin Bonţu. Doresc să le mulţumesc amândurora pentru sprijinul şi ajutorul acordat în promovarea mea, precum şi doamnei directoare Mihaela Bondor”, a declarat tânăra artistă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!