Administraţia Socială Comunitară Oradea a organizat de 1 martie cea de a IV-a ediție a Galei Voluntarilor din Domeniul Social. Evenimentul care a avut loc în sala „Traian Moşoiu” a Primăriei a adunat circa 100 de persoane care își desfășoară activitatea în domeniul social: voluntari, membri ai organizaţiilor neguvernamentale și reprezentanţi ai instituţiilor publice. Dintre oficialitățile locale, la eveniment au participat viceprimarul Huszar Istvan și deputatul Florica Cherecheș.
Laude meritate
Tuturor voluntarilor li s-a recunoscut contribuţia la creşterea calităţii vieţii orădenilor şi sprijinul oferit comunităţii din care fac parte. Gala a fost dedicat în exclusivitate voluntariatului, având ca scop promovarea celor care îşi dedică o parte din timpul lor pentru a-şi ajuta semenii, oameni aflaţi în nevoie și care se bazează pe sprijinul comunităţii.
„Orice implicare în activităţile de voluntariat presupune o formă de învăţare socială şi dezvoltă o serie de abilităţi şi competenţe sociale: solidaritate, toleranţă, încredere că orice om poate face diferenţa în comunitatea sa, dorinţa de a ajuta dezinteresat, spirit civic, pe scurt, responsabilitate socială. Valoarea voluntariatului este certă şi indiscutabilă, iar recunoaşterea ei justă în societatea noastră devine o chestiune de timp, în cele din urmă”, a spus în deschidere directorul ASCO, Arina Moş, cea care a şi moderat evenimentul. La finalul discursului Arina Moș a mulţumit întregii echipe care s-a implicat în organizarea celei de a IV-a ediţii a Galei Voluntarilor din Domeniul Social.
A curs cu premii
În cadrul evenimentului, au fost acordate premii celor care s-au înscris în competiţia pentru cel mai bun voluntar. Astfel, s-au acordat premii la 6 secţiuni: asistenţă socială şi protecţia copilului, asistenţă socială şi protecţia persoanelor vârstnice, asistenţă socială şi protecţia persoanelor cu dizabilităţi, servicii de cantină socială, asistenţa tinerilor şi a familiilor aflate în dificultate şi servicii sociale acordate în comunitate.
La categoria „Centre de Zi pentru copii”, cei mai buni voluntari premiaţi au fost Adriana Popa (Asociaţia „Caritas Eparhial”) şi Gyongyike Lakatos (Asociaţia Down Oradea). La categoria cel mai bun voluntar care activează în Centre Rezidenţiale pentru Copii a fost nominalizată Ina Blaga (Asociaţia „Amia Suflet de Copil”). Sonja Van Kessel (Asociaţiei „Caritas Catolica” din Oradea), a fost premiată pentru cel mai bun voluntar care activează în Centrele Rezidenţiale pentru Persoane Vârstnice. La categoria asistenţă la domiciliu pentru persoane cu dizabilităţi au fost premiate voluntarele: Natalia Ligia Achim (Fundaţia „Hospice Emanuel”), Cristina Dubei (Asociaţia „Alsterdorf”) şi Florica Sălăjan (Fundaţia de Scleroză Multiplă din Bihor). De asemenea, la categoria cel mai bun voluntar care activează în Centrele de Zi pentru Persoane cu Dizabilităţi, au fost premiaţi: Elena Sabău (Asociaţia „Filantropia”), Dorina Vlad Fundaţia „Casa Minunată”), Daniela Popa (Asociaţia „SOS Autism” Bihor), Gheorghe Tordai (Fundaţia de Scleroză Multiplă Bihor), Sarolta Boroş (Asociaţia Deficienţilor Locomotori) şi Nela Axinte (Asociaţia Down Oradea).
Pentru categoria servicii de cantină socială, voluntarii premiaţi au fost Adina Claudia Popa (Asociaţia „Caritas Eparhial”) şi Anamaria Silvia Căvăşdan (Asociaţia „Filantropia” din Oradea). Elena Indrieş (Asociaţia „Filantropia” din Oradea) şi Creţu Alin (ASCO) au fost premiaţi pentru categoria asistenţa tinerilor şi a familiilor aflate în dificulatate. La secțiunea servicii sociale acordate în comunitate, pentru munca depusă au fost recompensați cu premii: Popa Maria (Uniunea Femeilor Bihor), Dorina Rodica Cionca (Asociaţia „Filantropia” din Oradea), Larisa Birta şi Micu Ioan (ASCO).
Citiți principiile noastre de moderare aici!