„În perioadă de criză, când angajaţii din mediul privat sunt daţi afară sau sunt în şomaj tehnic este firesc ca şi în sectorul public să ne uităm cu mai multă atenţie la modul cum sunt cheltuiţi banii publici. De aceea, am luat decizia de amânare a primelor de vacanţă, pentru a observa care sunt resursele economiei şi resursele financiare aferente, după primul semestru, urmând ca, ulterior, să luăm o decizie în consecinţă. (…) În primul rând În primul rând, să ne bucurăm că avem un loc de muncă într-o perioadă de criză. Miza acestui Guvern este să păstreze, în primul rând, locurile de muncă”, explica Emil Boc pe 15 iulie.
10% din salariu
La Primaria Oradea fondul de prime de vacanţă nu a fost până acum blocat. „Cum încă nu s-a publicat în Monitorul Oficial al României o ordonanţă de guvern în acest sens, primele de vacanţă se acordă conform graficului stabilit în acordul colectiv încheiat între Primaria Oradea şi Sindicatul Civica al angajaţilor din administraţia locală. Fondul de premii pentru trimestrul II este de 119.376 lei pentru cei 245 funcţionari publici, adică 10% din salarul de bază, plus încă 3.595 lei pentru cele 47 persoane contractuale, adică 2% din salarul de bază. De asemenea s-au plătit şi stimulente în sumă de 99.093 lei.”, ne-a precizat Carmen Cherteş, coordonator al Biroului de Presă.
„Personal, am luat premiu şi stimulente în sumă de 1.000 lei iar restul angajaţilor Direcţiei de Dezvoltare Durabilă şi Finanţări Externe au primit câte 400 lei. Însă la câte fonduri europene atragem pentru dezvoltarea municipalităţii, astfel de bonusuri sunt infime. Dealtfel, am renunţat şi la sporul de 75% care se acordă celor care lucrează cu fonduri europene”, ne-a declarat Marcel Boloş, directorul executiv al DDDFE din cadrul Primăriei.
Cristian Horgoş
Citiți principiile noastre de moderare aici!