La eveniment au participat prof. Mihaela Florea – director al Centrului European pentru Integrare Socio-Profesională ACTA, prof. Ani-Emilia Cernea Radu – directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor, Radu Silaghi – directorul executiv al Asociației Firmelor Bihorene (AFB), Dorin Culic – directorul Centrului pentru Învățământ Dual de la AFB, inspector Daniela Vâlceanu, elevi și profesori de la cele nouă școli bihorene implicate în proiect.
[eadvert]
InnoSchool propune liceenilor o nouă pedagogie de învățare centrată pe dezvoltarea competențelor antreprenoriale, printr-o ingenioasă sinergie între practici tradiționale de predare și metode, activități digitale, socializare online și competiții interșcolare.
Proiectul este cofinanțat din fondurile Uniunii Europene prin Programul Transnațional Dunărea, Axa Prioritară 1 „Inovare și responsabilitate socială în Regiunea Dunării”, Obiectiv specific „Creșterea competențelor pentru inovarea în mediul social și mediul de afaceri”. InnoSchool abordează nevoia de schimbare a sistemului, pentru a sprijini o cultură antreprenorială slab dezvoltată, dar și pentru a crește implicarea în inovarea socială, începând din perioada adolescenței.
Premii
La proiectul pilot au participat 211 elevi de la nouă școli din Bihor. Este vorba de Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Oradea, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, Liceul Tehnologic nr 1 Salonta, Liceul Teoretic German „Friederich Schiller” Oradea, Colegiul Național „Samuil Vulcan” Beiuș și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Oradea.
Profesor universitar Simona Trip de la Universitatea Oradea, manager de cercetare la ACTA Center, a coordonat partea de pilotarea pentru școlile din judetul Bihor.
„Elevii au venit cu un feedback în urma participării la acest proiect, evidențiind ce le-a plăcut, dar și ce s-ar putea îmbunătăți. Toți elevii implicați în pilotarea InnoSchool au primit o scrisoare de recomandare în limba engleză, semnată de Simona Trip, pentru suportul lor acordat proiectului și feedback-ul oferit în legatură cu Serious Game și sistemul educațional InnoSchool.
Feedback ce va fi utilizat, împreună cu cel din partea profesorilor, pentru a îmbunătăți atât jocul educațional Serious Game cât și sistemul educațional InnoSchool”, a precizat Cristina Mang, manager comunicare în cadrul proiectului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!