E forfotă mare în zona Aștileu pe terenurile care aparțin CFR. De mult nu a văzut nimeni 10-15 oameni înarmați cu tractoare și motocositoare făcând curat. Oamenii au fost mobilizați doar după ce primarul de Aștileu a trimis o amendă consistentă pe adresa companiei. Nota de plată e 25.000 lei. „Doi ani am tot vorbit frumos cu dânșii, i-am rugat să-și facă curat. După care am trecut la notificări, avertisment, iar apoi le-am trimis amenda. Pot să spun că în trei zile au și plătit și au și trecut la treabă”, ne-a explicat primarul de Aștileu Ionuț Lazăr. Suprafața pe care CN CFR o are de curățat la Aștileu se întinde pe câteva zeci de hectare.
[eadvert]
„Acești coloși trebuie să știe că au și astfel de obligați din moment ce sunt proprietari. Un demers similar voi face și către cei de la Telecom România care au niște stâlpi de lemn care stau numai în fibră și oferă o imagine deplorabilă”, avertizeză primarul Ionuț Lazăr. Primarul de Aștileu nu e la prima acțiune în premieră. Imediat după preluarea primului mandat a reușit să nu mai aibă asistați social în comună prin măsuri ferme.
Este o premieră în județul Bihor să-i vezi după mulți, mulți ani pe cei de la căile ferate făcând curățenie. Compania Națională Căile Ferate Române a fost sancționată de către Primăria Aștileu cu amendă în valoare de 25.000 lei deoarece pe raza comunei Aștileu nu a curățat, defrisat vegetația pe aliniamentul căii ferate.
Primarul comunei Aștileu, Vasile Ionuț Lazăr ne-a declarat că de 2 ani tot îi roagă pe cei de la CNCFR să taie vegetația de pe aliniamentul căii ferate (deoarece sunt proprietari cu schiță cadastrală) dar nici o mișcare. „Nu este normal ca noi, primăria să le facem curat pe accesul la gara Aleșd sau pe taluzul de la halta Aleșd, să culegem plastice, flacoane, să montăm iluminat public la halta Aleșd din rețeaua comunei pentru siguranța cetățenilor noștri sau a celor care vin din Orașul Aleșd sau localitațile învecinate ca aceștia să nu se împiedice pe peron în perioada de iarna în special când se face întuneric mai repede.
Fiecare proprietar, fie el persoană fizică sau juridică are obligația să-și întrețină terenul, în caz contrar va fi sancționat conform legii. Le-am transmis reprezentanților CNCFR că pe toată calea ferată care se află pe raza comunei Aștileu, de la pasarela CFR – Holcim și pană la limită cu UAT Măgești doresc să fie curățenie, în caz contrar voi mai aplica și alte amenzi”, a spus primarul de Aștileu. Nu este singurul proprietar sancționat de primărie spune primarul Lazăr, mai sunt: Asociația de pășunat ,,Speranța” Aștileu, Asociația de pășunat ,,Avran Iancu” Chistag care primesc bani de la APIA exact pentru acest lucru, curățenia păsunii, dar nu se prea face curățenie. Amenzile s-au dat pe suprafețele pe care trebuie să le întrețină, exact așa cum primesc bani de la APIA, pe suprafață.
„În următoarea perioadă îi avem în vizor pe cei de la Telekom România care dețin stâlpi de lemn pe raza comunei Aștileu și care sunt putreziți la bază sau rupți, ținându-se numai în fibră. Acești stâlpi sunt un pericol de accidente pentru autoturisme cât și pentru pietoni și trebuiesc schimbați de urgență”, a transmis primarul de Aștileu.
Trimite articolul
XIdiotenie mai mare nu exista. Cfr nu are in proprietate 1mp teren. Acesta e al statului dat in administrarea cfr. Deci primaria ar trebui sa curete. Legi tembele aplicate de primari idioti
-
Daca ai ceva dat in administrare este datoria ta sa o administrezi nu al proprietarului.
-
CFR e proprietar! 100%.Cartiel funciare sunt la Cluj si au regim special!
-
cred ca era mai bine sa nu comentezi.
asa am vazut si noi cine e idiot. -
Esti prost ca noaptea , este teren proprietate cfr .
-
Imbecili ca tine ar trebui interzisi prin lege sa se nasca. Dar cu o turma de idioti e greu in romanica.
-
Cel mai probabil este vorba de firma de intretinere spatii verzi care a castigat contractul…
2 ani e mult sa aștepți daca vrei eficiență. Ar trebui curățate de 2-3ori pe an. Așa ar trebui somați.