Premieră în România! Titluri de stat în euro pentru populație!
„Începând de astăzi și până pe 7 august, românii vor putea cumpăra prin bănci titluri în lei și valută care vor fi tranzactionabile la Bursa de Valori București. Cei care vor investi vor putea în orice moment să-și vândă deținerile în cel mai transparent mod”, a anunțat ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, miercuri, 15 iulie 2020, pe pagina sa de facebook.
Potrivit informațiilor Ministerului de Finanțe, Capital Partners&Banca Transilvania, BCR și BRD vor pune în vânzare începând de miercuri, 15 iulie 2020, titluri de stat pentru populație în lei și, în premieră, titluri de stat denominate în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori București, având maturități de 2 si 4 ani pentru moneda națională și de 5 ani pentru euro.
Dobânzi
Dobânzile anuale oferite la titlurile de stat în lei sunt de 4% pentru scadența de 2 ani și 4,5% pentru scadența la patru ani, iar titlurile de stat în euro au o dobândă anuală de 2%. „Aceste dobânzi acordate peste nivelul actual al pieței scad riscul investițional până la maturitate și oferă oportunitatea lichidării imediate și cu minimum de costuri pentru populație în cazul unor nevoi imediate prin vânzarea acestora pe piața secundară”, precizează reprezentanții Fiscului.
Oferta de titluri de stat din cadrul programului Fidelis se derulează in perioada 15 iulie – 7 august 2020.
Subscrierea inițială a titlurilor nu este comisionată de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.
Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro. În emisiunea de titluri de stat Fidelis pot investi persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data închiderii Ofertei, inclusiv.
Procedura de subscriere
Pentru emisiunea în lei, subscrierea se face pe baza unui formular de subscriere în cazul BT Capital Partners&Banca Transilvania și BRD – Groupe Société Générale SA sau în baza unui contract de investiții financiare pe piața bursieră deschis la unul din membrii Sindicatului (BTCP, BCR, BRD) sau la intermediarii autorizați care au semnat cu Lead Manager-ul (BT Capital Partners&Banca Transilvania) angajamentul privind respectarea condițiilor ofertei. Pentru subscriere, încasarea cupoanelor și a valorii nominale la scadență, investitorii trebuie să menționeze un cont bancar pentru plăți ulterioare.
Pentru emisiunea în euro subscrierea se realizează doar în baza unui contract de investiții financiare pe piața bursieră deschis la unul din membrii Sindicatului de intermediere sau la intermediarii autorizați pentru tranzacții la Bursa de Valori București, care au semnat cu Lead Manager-ul angajamentul privind respectarea condițiilor ofertei.
Trimite articolul
XAuzi titluri de stat dobanda 2% :)), cumparati faliment, extraordinar ce se intampla in tara asta, defapt in toata lumea,
-
Adica rahatii din guvern cand se imprumuta de la institutii financiare dau dobanzi si de 4% ,dar la “populime” doar 2 %.cine dracu e atat de tebel sa puna exemplu 10000 eur si sa ia in 5 ani doar 1000 in plus?daca aveti bani de investit,atunci aurul are cel mai bun randament!fata de acceasi perioada a anului trecut aurul a crescut cu aproximativ 20%,adica la 10000 eur investiti intoarcere cu 2000 mai mult intr-un an.si eu preconizez ca va creste acest an cu inca 20% pana in februarie 2021 la un pret de 60 eur/gram
-
Aurul este o investiție rentabilă doar pentru perioade mai mari de 10 ani și asta e valabil doar pentru aurul brut, pe care îl folosesc atelierele de bijuterie. Aurul inscripționat, ștanțat comercializat de bănci este foarte greu de tranzacționat, nu ți-l cumpăra oricine, oricând. Euro la o devalorizare de 3-4% în 5 ani + o dobândă de 2% pe an fac ca aceste titluri de stat în euro să fie o investiție rentabilă.
-
Euro devalorizare
?ce tampenii vb vasilica?un exemplu :2005 feb curs euro 3.7 lei azi 2020 iulie 4.9 llei. poate vrei sa spui despre devalorizareaa leului,dar si atunci e gresita afirmatia ta ,ptr ca odata ce leul se devalorizeaza scade puterea de cumparare deci nu nu exista acele 3-5% de care vb tu!iar cat despre aur ca nu stii tu cum sa tranzactionezi sau cum sa vinzi nu inseamna ca e greu.iti mai dau un pont : si la argint pretul va ajunge pe la 700 -750eur/kg in iarna spun asta ptr cei cu bani mai putini.azi poti cumpara uncia de argint cu 120 ~,in romania.eu traiesc din tranzactionare de metale pretioase fizice de aprox 8 ani si stiu ce vb-
PS:ptr un comision de 2-4%,daca vrei pot sa cumpar si sa vand eu aurul ,argintul care spui tu ca tie iti e greu sa-l vinzi
-
-
-
pai,mo,statule hot,dupa ce impozitezi acei 2%,nici investitia nu o mai recuperezi,tinand seama de inflatie ! Trebuie sa fi cretin sa investesti in asa ceva !
-
Venitul din aceste titluri nu este impozitat, tranzacția nu este comisionată, scrie clar în articol.