Centrul de diagnostic și tratament al infertilității funcționează în cadrul cabinetului medical Calla, deschis în urmă cu șapte ani.
La finele lunii februarie, Calla a primit toate avizele necesare pentru realizarea tratamentelor de fertilizare in vitro (FIV), investiția, de circa 800.000 eu, realizându-se pe baza a două proiecte, unul fiind și cu fonduri europene.
Pentru toți, dar și pentru mai târziu
Dr. Liana Antal, dr. Anca Huniadi și medicul de Embriologie Petronela Naghi, au subliniat faptul că la acest centru au acces toate cuplurile, femei și bărbați deopotrivă, indiferent de vârstă.
Cabinetul dispune de tehnologie de laborator de ultimă generație, cu filtre și parametri de siguranță, de medici (inclusiv ATI) și psiholog și se adresează persoanelor cu probleme de infertilitate, dat fiind faptul că au această problemă tot mai multe categorii de persoane: unul din patru cupluri peste 35 de ani, unul din cinci cupluri sub această vârstă, pacienții oncologici care nu pot avea copii decât după încheierea tratamentului de chimioterapie, dar și cuplurile care doresc amânarea unei (unor) sarcini până la realizarea carierei profesionale.
Agenția Națională de Transplant a inclus Cabinetul Calla, acum, după primirea tuturor autorizațiilor, pe lista clinicilor de fertilizare din Europa, ceea ce înseamnă că oricine apelează aici cu probleme de infertilitate, va putea avea acces și la cele două bănci de material biologic din Europa.
Medicii au detaliat faptul că este vorba despre un proces care cuprinde mai multe etape, cea finală fiind fertilizarea în vitro. De aceea, funcție de fiecare solicitant, se realizează un profil medical și proceduri stricte de urmat, cu scopul final: aducerea pe lume de copii sănătoși. E posibil astfel să îți programezi sarcina sau/și să aduci pe lume mai mulți copii, la intervalele de timp pe care tu le alegi (chiar și peste 10 ani), de comun acord cu medicii.
Toate datele tehnice și procedurile sunt explicate de la început beneficiarilor, dar și pe parcursul acordării de servicii medicale (pacienții au acces și la un telefon direct), astfel încât anxietatea lor să scadă și să nu existe riscul informării incorecte și neautorizate de pe internet.
Suportul autorităților e binevenit
La Cabinetul Calla se execută astfel tot ansamblul de servicii medicale ce culminează cu fertilizarea în vitro și, pentru a fi mai ieftin, se are în vedere atât intrarea în programul național al Ministerului Sănătății cât și obținerea de suport financiar din partea primăriilor locale, județene, din județele limitrofe.
Cum natalitatea este în scădere și tot mai mulți tineri amână să aibă copii până se realizează profesional, un astfel de centru, susținut și de autorități, ar veni în întâmpinarea multor cupluri.
Date despre tratamentele de fertilizare în vitro de la Calla Oradea se găsesc pe site-ul cabinetului sau pe pagina de facebook.
Calla Oradea lansează tratamentele de fertilizare in vitro
În data de 24.02.2020, Centrul de diagnostic și tratament al infertilității Calla a primit toate avizele necesare pentru realizarea tratamentelor de fertilizare in vitro (FIV), unice în Nord Vestul României și printre puținele din țară.
Infertilitatea nu este o afecțiune de dată recentă, există numeroase referințe despre ea încă din antichitate. Însă, de la remediile pin rugăciuni sau băi termale și până la nașterea primului copil prin fertilizare in vitro, în 27 iulie 1978, au trecut secole.
Printre cauzele sterilității la femei se numără dezechilibrele hormonale, care pot influența negativ maturizarea ovulelor, ovulația, dezvoltarea mucoasei uterine și a corpului luteal, dar și scăderea fertilității după 40 de ani sau dereglari ale sistemului imunitar. Cea mai întâlnită dereglare a fertilității la bărbat este producția defectuoasă morfologic și motilitatea spermei, din variate cauze hormonale, infecții sau a stilului de viață dezordonat cu abuzuri alimentare, alcool și tutun.
Investigarea și tratamentul infertilității cuplului reprezintă azi o specialitate aparte – medicina reproducerii umane asistate, a cărei dezvoltare a permis nașterea a peste 8 milioane de copii prin FIV în ultimii 40 de ani. În prezent, medicina reproductivă este organizată în centre acreditate a căror activitate este înregistrată în registre regionale ceea ce permite evaluarea unitară a procedurilor folosite și a rezultatelor obținute. Pe baza acestor date se știe că în Europa cea mai activă țară în domeniul reproducerii asistate este Spania, iar rata sarcinilor raportată la numărul de embriotransferuri cumulat pentru FIV și ICSI este de 36%, iar pentru donarea de ovule ajunge la 50% datorită dezvoltării tehnologiilor de vitrificare a embrionilor si ovulelor. Rata sarcinilor multiple este în scădere în Europa fiind în jur de 14% și este în creștere de la 11 la 38% embriotransferul unic.
În România, de la prima clinica de fertilizare in vitro înființată la Timișoara în 1995 de Academician Profesor Doctor Ion Munteanu și prima procedură ICSI practicată la Medsana în 1997, reproducerea asistată s-a dezvoltat, ajungându-se în 2016 la 22 de clinici acreditate (dintre care mai mult de jumătate în capitală), cu rate de succes a procedurilor asemănătoare centrelor FIV europene.
Conform statisticilor internaționale de dată recentă, rata fertilității din România este sub cea medie europeană. Centrul de diagnostic și tratament al infertilității Calla Oradea se alătură unităților acreditate în tratamente FIV și prin intermediul specialiștilor săi își dorește să ajute cât mai multe cupluri din țară și din străinătate să devină părinți.
Fertilizarea in vitro este un termen foarte larg care are ca și scop prelucrarea în laborator a gameților masculini și feminini, în funcție de caracteristici specifice ale celulei, selecția gametilor superior morfologic și fiziologic, fertilizarea ovocitelor prin tehnici FIV standard în care gameții masculini și feminini prelucrați în prealabil se pun în contact pentru a realiza fertilizarea, și o altă tehnică prin care se alege un singur gamet masculin care se introduce în ovocit, metodă care se realizează cu ajutorul unui micromanipulator, tehnica numindu-se ICSI ( intracitoplasmatic sperm injection).
Despre Centrul de diagnostic și tratament al infertilității Calla
Centrul Centru de diagnostic și tratament al infertilității Calla Oradea s-a deschis în 2013, oferind servicii de obstetrică, ginecologie și stimularea infertilității și procedurile inițiale de terapie. Centrul a fost lansat de trei medici: dr. Liana Antal, dr. Anca Huniadi și dr. Cătălin Noja. În toți acești ani de funcționare, la Calla au fost vindecate afecțiuni mai mult sau mai puțin grave și au fost ajutate mii de mame să-și ducă sarcinele la bun sfârșit și să nască prunci sănătoși. De asemenea, au fost realizat o multitudine de tratamente de reproducere asistată reușite.
În timp, plaja de servicii medicale ale Centrului Calla a fost mult diversificată, acoperind pe lângă sfera de obstetrică, ginecologie și reproducere asistată și pe cea de urologie, andrologie, endocrinologie, senologie, imagistică-ecografie. Astăzi Centrul Calla colaborează cu mai mulți medici specialiști și, nu în ultimul rând, se bucură de colaborarea cu somități în domeniul medical universitare din străinătate, printre care profesorul Șerban Costa din Germania, cu multiple competențe printre care imagistica și chirurgia sânului și chirurgie oncologică.
Începând cu data de 24 februarie 2020, Centrul de diagnostic și tratament al infertilității Calla a primit toate avizele necesare pentru realizarea tratamentelor de fertilizare in vitro, unice în Nord Vestul României și printre puținele din țară. Tratamentele sunt realizate de medici acreditați, cu competențe în reproducerea umană asistată, respectiv embriologie, supraspecializări obținute în țară și confirmare prin participarea la numeroase cursuri și stagii de pregătire internațională în Italia și Germania. Prin aceste tratamente, dorim să ajutăm cât mai multe cupluri să aibă copii, fără să mai fie nevoite să plece în străinătate pentru acestea.
Cuplurile care vor opta pentru tratamentele de fertilizare in vitro la Centrul de diagnostic și tratament al infertilității Calla vor avea la dispoziție o linie telefonică directă, la care vor putea beneficia non-stop de asistență din partea medicilor noștri.
Trimite articolul
XDaca ar fi dupa mine nu as recomanda cabinetul Calla,daca ar fi sa aleg sa fac fertilizare clar nu as face la Calla Oradea!
-
Draga Adina ai perfecta dreptate in Ungaria este mai ok ,medicul iti vorbeste ungureste tu privesti ca tuta iti aplica procedura ,platesti nu ,,ramai “ mergi inapoi medicul iti spune ,,bosmeg io nu vina mea “ si vii inapoi ne f….a si cu banii luati Cunosc o gramada de situatii
-
In comentariul meu am scris ceva de Ungaria?citeste mai bine!
-
Da chiar esti in masura sa faci recomandari
-
OK cu gramatica.Dar chiar și aceștia pot să-și dorească urmași.
-
-
Draga Nicoleta ,nu Bihon face in vitro ci Calla care se afla pe str Iuliu Maniu colt cu C.A. Rosetti
Draga Adina ai perfecta dreptate in Ungaria este mai ok ,medicul iti vorbeste ungureste tu privesti ca tuta iti aplica procedura ,platesti nu ,,ramai “ mergi inapoi medicul iti spune ,,bosmeg io nu vina mea “ si vii inapoi ne f….a si cu banii luati Cunosc o gramada de situatii
-
Sau, mergi in ungaria, doctorul îți vorbește in engleză/română si reușești din prima încercare