“ Casa Națională de Asigurări de Sănătate a aprobat includerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, în Programul Național de Diabet zaharat, în vederea montării unor dispozitive medicale -pompe de insulină- și senzori de monitorizare continuă a glicemiei pentru pacienții bihoreni.Acest lucru va fi inițiat la recomandarea,materializată într-un referat, medicului de specialitate diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, aflat într-o relaţie contractuală cu CAS Bihor, care monitorizează bolnavul.
[eadvert]
Cu acel referat, bolnavul diabetic se va prezenta la Spitalul Clinic Județean de Urgenta Oradea, unde va solicita montarea dispozitivului medical”, a anunțat directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor Dorel Dulău.
În concluzie, asiguratul diabetic bihorean este scutit de drumurile spre Timișoara, montarea pompei făcându-se, în premieră, la Oradea.
O pompă de insulină este un dispozitiv mic, de mărimea unui smartphone, care imită unele dintre modurile în care funcționează un pancreas sănătos. Specialiștii spun că “este sigur, discret și de încredere, poate fi atașat în aceleași locuri pe care le injectați în prezent și insulina este pur și simplu livrată în corpul dumneavoastră printr-un tub subțire”. O pompă de insulină înlocuiește nevoia de injecții frecvente prin livrarea de insulină cu acțiune rapidă continuu 24 de ore pe zi făcând mai ușoară viața unui diabetic.
Trimite articolul
XSi la oameni mai in varsta sau doar la copii