Daniel Vulcu, cel care semnează regia spectacolului, s-a aplecat asupra unui text scris de Jean Poiret, după numele original Jean-Gustave Poiré, un nume mare al cinematografiei şi al teatrului francez.
Jean Poiret a fost actor de teatru şi film, autor a numeroase piese de teatru şi scenarii care au fost transformate în filme de succes. A lucrat în colaborare cu mari regizori ca François Truffaut (Le Dernier Métro) şi Claude Chabrol (Inspecteur Lavardine), lăsând în urmă multe roluri memorabile. A scris și a interpretat piese de succes, dintre care cele mai cunoscute sunt: „Sărbători fericite!”, „Raţă cu portocale” şi textul care l-a consacrat ca autor, „Colivia nebunelor”. Producția originală a piesei „Colivia nebunelor” a avut loc la Théâtre du Palais-Royal în 1 februarie 1973, avându-l pe Jean Poiret însuși în distribuție, care a interpretat unul dintre rolurile principale. Piesa a avut de-a lungul timpului peste 2.000 de reprezentații, a inspirat mai multe filme și a fost adaptată într-un musical de pe Broadway, câștigător al premiului Tony.
Spectacolul de la Oradea, pus în scenă de Daniel Vulcu, îi are în echipa de creație pe Răzvan Chendrean (decor), Oana Cernea (costume), Dimény Levente și Nadin Törteli (coregrafie) și Lăcrămioara Deac (pregătire muzicală).
„Georges (Răzvan Vicoveanu) și Jeannot (Richard Balint) sunt un cuplu fermecător de homosexuali de vârstă mijlocie. Primul este managerul, iar cel de-al doilea interpretul vedetă al unui club flamboaiant de drag queens din Saint-Tropez. După douăzeci de ani de fericire în afara căsătoriei, cei doi se confruntă cu cea mai grea provocare a relației lor de până acum: întâlnirea cu părinții logodnicei fiului lor. Ambii hotărăsc că cea mai bună abordare este să-și ascundă identitățile sexuale, împreună cu personalitățile lor extravagante, când viitorii socri ultraconservatori și anti-gay vin în vizită. Acest scenariu comic declanșează o farsă franceză uluitoare”, se arată în descrierea spectacolului.
Din distribuție mai fac parte actorii: Eugen Neag (Mercedes), George Dometi (Iura), Sebastian Lupu (Jurnalistul), Ciprian Ciuciu (Laurent), David Constantinescu (Măcelarul), Alexandru Rusu (Domnul Dienlafoi), Corina Cernea (Doamna Dienlafoi), Georgia Căprărin (Muriel), Angela Tanko (Simone) și Carina Bunea, Adela Lazăr, Alina Leonte, Mirela Niță Lupu, Ioana-Maria Repciuc (Cabaret). Din cabaret fac parte și tinerii actori orădeni Tudor Manea, Cosmin Petruț și Paul Tripon, proaspăt absolvenți, care pășesc pentru prima oară pe scena Teatrului Regina Maria.
Atât premiera de vineri, 16 decembrie cât şi reprezentaţia din 20 decembrie sunt sold out. Următoarele reprezentaţii vor fi în 12 și 25 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Mare. Biletele s-au pus în vânzare la agenția teatrului (deschisă de marți până vineri între orele 10:00 și 14:00 sau cu o oră înainte de spectacole) și online de pe Eventim.ro.
[eadvert]
Trimite articolul
XColiva nebunilor
Un LGBT light aici, un LGBTQ+/- dincolo, uite asa se tampeste o natie! Acuma in dormitor face fiecare ce vrea dar asta NU inseamna ca rahaturile astea trebuie promovate non-stop, si pe toate plannurile sociale. Mai mergeti in pana mea cu rahaturile vosastre. Dintre mii de piese de teatru din care chiar poti ramane cu ceva, si care au teme si subiecte reale, chiar n-ati gasit ceva ok?
-
am vaga impresie ca nu esti un om care detine umor 🙂 daca prima piesa de teatru Colivia Nebunelor a fost jucata in 1973 si este atat de cunoscuta, credeam ca cei cu gandirea ca a ta au ramas acolo…
-
Asta va invata la biserica draga David?
O MIZERIE !