Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Județeane „Gheorghe Șincai” din Oradea în parteneriat cu Asociația „Kids Heaven” din Iași, a premiat la finele săptămânii trecute școlarii și preșcolarii care au participat la Concursul „Încondeiașul” din acest an.
Evenimentul care se înscrie în proiectul umanitar „Încondeiașul” – Ediția a V-a, revistă și concurs național pentru copiii școlari (clasele I-VIII) și preșcolari de încondeiat ouă din lemn, desfășurat în perioada 9 martei – 1 aprilie 2016.
Înainte de premiere au luat cuvântul Ligia Mirișan, directorul Bibliotecii Județene și Mariana Barna (șef serviciu Biblioteca Județeană). Despre semnificația ouălor de Paști a vorbit preotul I. Ghitea de la Parohia Ortodoxă din Husasău de Criș. Premierea participanților la proiectul umanitar „Încondeiașul” a avut loc în holul mare al Bibliotecii Județene. „Încondeiașul” s-a desfășurat sub conceptul „Participă și ajută” și a urmărit cultivarea calităților umane, sensibilizarea copiilor față de cei nevoiași.
Premii la toată lumea
La această activitate participanții au avut de încondeiat ouă din lemn, modelele au fost alese din revistă, materialele (ou și revistă) au fost puse la dispoziție de organizatori, tehnicile de lucru, la alegere.
La concurs au participat elevi de la: Școala Gimnazială „O. Goga”;Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”; Școala Gimnazială „Dacia”; Școala Primară și Grădinița „Winnie Academy”; Școala Gimnazială „D. Cantemir”; Grădinița Nr.27; Școala Gimnazială Nr.1 din Nojorid; Colegiul Național „I. Vulcan”; Grădinița Nr.41; Grădinița Nr.28; Centrul Educativ-Inovativ din Husasău de Criș; Școala Gimnazială „N. Bălcescu”; Grădinița Nr.23; Grădinița Nr.3 Fancica; Grădinița Nr.44; Liceul Ortodox „Ep. R. Ciorogariu”; Grădinița Nr.43; Școala Gimnazială „Aurel Pop” din Oșorhei; Școala Gimnazială Nr.3 din Calea Mare; Colegiul Național „Mihai Eminescu”; Colegiu Tehnic „Traian Vuia”; Școala Gimnazială „Ioan Slavici”; Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”; Școala Gimnazială Nr.1 din Tileagd; Structura „Smiles”.
Toți copiii au primit diplome și cadou surpriză, iar cadrele didactice diplome și adeverințe. La final cei prezenți la eveniment au fost răsplătiți cu un program artistic oferit de elevii Liceului de Arte; de trio-ul Floriana Balint, Marian Balint și Cristian Pușcău, coordonați de prof. Nagy Viola, Anita Lupșe și Daria Oprea de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” și corul de pricesne format din copiii de la Centrul Educativ-Inovativ din Husasău de Criș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!