Bodor Edina Katinka a câştigat secţiunea de muzică uşoară la a 22-a ediţie a concursului „Pop Star” organizat, pe 8 mai, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Tânăra bihoreancă a câştigat voturile juriului condus de Aurelian Temişan cu piesele „Dor de viaţă” şi „Drip-Drop”. Celelalte premii s-au împărţit între arădeni.
Edina a început să cânte folclor maghiar, de la vârsta de 12 ani, iar de la 14 ani studiază la secţia Canto muzică uşoară a Şcolii de Artă „Francisc Hubic” Oradea, fiind elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Marghita, la profilul matematică-informatică.
„Pe lângă orele de la şcoală, Edina exersează şi acasă, cel puţin o oră pe zi. Studiază tehnica vocală, vocalize pentru întreţinerea şi dezvoltarea vocii, precum şi mişcare scenică. Este autodidactă, consecventă şi foarte serioasă”, spune profesoara ei, Lăcrimioara Deac.
Potrivit profesoarei de canto, Edina Bodor este la început de drum dar a avut un debut extraordinar. A luat premiul I la „Şcoala mea are talent” – faza judeţeană, marele trofeu şi premiul special al juriului „Muzica inimii mele” Satu-Mare şi premiul II la „Tinereţe pe portativ” Cluj-Napoca.
„Munceşte intens şi îşi doreşte o carieră în muzică, studiază în paralel pian, pentru a deveni un artist complet. Este matură la cei 16 ani şi are rezultate bune în tot ceea ce face. Aceste premii o ajută să-şi formeze o imagine dar în primul rând să aibă multă încredere în forţele ei şi să persevereze”, mai spune Lăcrimioara Deac.
Şi alte talente
Tot la „Pop Star”, Şcoala de Artă din Oradea a mai fost reprezentată de Bartha Bernadett şi Mihai Lipai. De altfel, Şcoala „Francisc Hubic” mai are şi alte tinere talente precum Melania Tiponuţ – premiul III la „Tinere Talente” Oradea 2012, Ramona Rugan – premiul I la „Muzica inimii mele” Satu-Mare 2013 şi Vlad Vancea – premiul II la „Ritmul muzicii” Cluj 2013.
„Ca îndrumător a acestor minunaţi elevi mă simt extraordinar, mă bucur că pot contribui la dezvoltarea lor artistică, este o muncă aducătoare de mari satisfacţii şi împliniri. Ei sunt o parte din sufletul meu şi prin realizările lor mă dezvolt şi eu şi îmi doresc să fiu mai pregătită şi mai informată pentru a le putea furniza toate datele necesare a unui drum presărat cu împliniri şi succese. Eu sunt la început de drum, predau de doi ani, sunt la rândul meu în formare, şi mă bucur că apar deja rezultate şi sper să aducem în continuare mândrie Şcolii de Artă şi oraşului nostru”, încheie Lăcrimioara Deac.
Citiți principiile noastre de moderare aici!