[eadvert]
Vineri, 12 ianuarie, Kiwanis Art Oradea a acordat premiile de excelență și de performanță, așa cum a promis. 30 de elevi și de tineri din Bihor au primit premii în valoare de 10.000.
Suma a fost adunată din donațiile orădenilor, la concertul din septembrie 2023 în care interpreți prestigioși sau în curs de afirmare: Brigitta Kele, Gabriella Varvari, Robert si Laszlo Bede, Aron Petruș Boloni, Nadia Sofokleous, toți orădeni, au evoluat pro-bono, alături de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea.
Au contribuit substanțial la realizarea sumei președinta din 2023 a clubului, Mirela Mudura, past – president Agneta Marcu, cea care a contactat artiștii și care, împreună cu Carmen Polman, past – guvernator Kiwanis Romania, au adus sponsorizare consistentă din partea CARPO Oradea, cât și vicepreședinta KAO, Diana Cîrmaciu.
Premiile pentru performanțe artistice
Premierea s-a desfășurat la Liceul de Arte Oradea, într-un cadru festiv, copiii și tinerii talentați fiind însoțiți de părinți și de profesorii care i-au pregătit.
“Clubul nostru a oferit 26 de premii pentru performanțe în domeniul artelor plastice, muzicii și al dansului-balet, pentru obținerea unor trofeee și premii deosebite la olimpiadele naționale și concursurile naționale și internaționale artistice” a spus Angela Coita, președitele KAO.
La categoria „Arte vizuale” premianții au fost: Locul I – Rusu Sara Beatrice, locul II – Barna Tamara, Climpe Maria, Racsav Nikolett, Stana Crisovan Patricia, Moga Sandra Melissa, locul III- Ungur Miruna, Kocsmarik Nimrod, Balaj Marina, Mate Barbara, Bodea Alexia, Szabo Szilvia, Beleiu Alexandra Diana, Negruț Carla, Matei Ana.
La categoria „Muzică” premianții au fost: Locul I- Borbiro Timea, Oana Berdie, locul II – Maia Ciupeiu, Carla Muthu, Alin Osea, Cezar Platon, locul III – Briana Magdaș, Grazian Chirici, Kocsar David, Greta Ariadna Pop, Sebestyen Ennika.
Cei patru excelenți
„Am oferit și patru premii de excelență, care se acordă doar o dată. Sperăm ca în viitor să îi regăsim pe acești tineri pe afișele celor mai importante scene ale lumii” a declarat Iuliana Păcurar, președintele fondator al KAO.
Cei patru tineri care au primit Premiul de Excelență în Artă sunt: Ile Patricia (grafică), Ionuț Marius Hinsu Florin (canto), Szakacs Panna (flaut) și Ilyes Rebeca (balet).
Patricia este în clasa a XI-a, la specialitatea Grafică a Liceului de Arte Oradea, profesorul coordonator fiind Ioana Teodora Klein.
„Îmi doresc ca lucrările mele să nu aibă doar rol decorativ, ci să determine schimbare în modul în care sunt percepuți tinerii artiști, declară Patricia Ile. În viitor, sper ca munca, talentul și creativitatea mea să fie evidențiate cu ajutorul unei expoziții care îndeamnă la dialog și apropiere, deși temele abordate de mine sunt oarecum incomode, reflectă trăirile generațiilor tinere și accentuează valoare autenticității în artă”.( autoportret)
Ionuț Mariș Hinsu(Foto) este student la Facultatea de Arte din Oradea, Departamentul Muzică, secția canto clasic, unde studiază arta cântului sub atenta îndrumare a părinților săi, care i-au sădit entuziasmul scenei, emoția confruntării cu publicul, dar și satisfacția succesului.
În viitor își dorește să devină un artist liric valoros, să-și aprofundeze studiile în capitala muzicii clasice, la Universitatea de Muzică din Viena, pentru a avea alături în drumul său, îndrumători, profesori și formatori de elită în evoluția spre această nobilă carieră.
Foarte tânăra, grațioasa și talentata balerină Rebeca Ilyes (11 ani), fostă elevă a Liceului de Arte, recent transferată la liceul de coregrafie din Cluj-Napoca, ne împărtășește visul său:
„Îmi doresc să dansez pe marile scene ale lumii. Știu că prin muncă multă, visul meu se va împlini!”
Szakács Panna(Foto) este elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte din Oradea, specializarea flaut, catedra prof. dr. Georgiana Iudita Mircescu.
A început studiul flautului la 11 ani și la 16 ani deține deja un palmares bogat, obținând premii și distincții la concursuri de anvergură în țară și străinătate, olimpiade școlare, fiind totodată prezentă în numeroase producții artistice organizate la nivel local, național și internațional.
„Seriozitatea activității și rezultatele deosebite obținute de-a lungul timpului, participarea la concursuri, festivaluri, masterclass-uri locale, naționale și internaționale, audiții, demonstrează atât calitățile unui artist instrumentist de perspectivă, cu dotări practice remarcabile cât şi dorința şi devotamentul tinerei flautiste de a-şi consolida cunoștințele acumulate, de a descoperi in continuare tainele universului artistic muzical”, spune profesoara Georgiana Iudita Mircescu.
Kiwanis Art mulțumește partenerului din ultimii ani – Filarmonica de Stat Oradea, artiștilor, sponsorilor și publicului pentru sprijinul acordat și își dorește, la început de an, să repete performanța anului abia încheiat.
Trimite articolul
XO acțiune minunată a Clubului Kiwanis ART. Felicitări tuturor!