Din surse neoficiale am aflat că orădeanca (48 ani) a suferit duminică un atac cerebral, a intrat în moarte cerebrală şi familia a fost informată despre fatal, dar şi despre posibilitatea ca prin moartea rudei lor, trei vieţi să fie salvate. S-a derulat protocolul standard în astfel de situaţii şi s-au efectuat analize specifice pentru a verifica potenţiale infecţii şi prin urmare contraindicaţii de transplant.
Vieţi salvate
Analizele au ieşit bine şi, în noaptea de miercuri spre joi, echipe de la Bucureşti şi Cluj au sosit la Oradea pentru a conduce operaţia de prelevare de organe. Rinichii au fost transportaţi la Cluj, iar ficatul la Bucureşti, ambele organe fiind transplantate unor grav bolnavi.
Se pare că această a noua prelevare de organe efectuată la Oradea este prima în care e vorba de donator din familie de intelectuali. Aceştia au reuşit să treacă peste tragedia neaşteptată şi să accepte să salveze prin moartea rudei lor, alţi oameni.
Reamintim că bihorenii sunt românii cu simţul civic cel mai dezvoltat din România din acest punct de vedere, menţinând Bihorul pe primul loc în ţară la numărul de prelevări de organe în vederea transplanturilor, efectuate din 2008 încoace.
Citiți principiile noastre de moderare aici!