Anul 2018 este unul de referință pentru proiectul „Let’s Do It”: proiectul aniversează 10 ani de existență. La ediția din acest an, 150 de țări au răspuns pozitiv invitației de a organiza, simultan, în 15 septembrie, Ziua națională de curățenie.
România s-a alăturat campaniei în 2009, iar de atunci a fost, în fiecare an, alături de comunitatea „Let’s Do It”. Județul Bihor a răspuns pozitiv invitației de a se alătura inițiativei.
Mergând pe principiul că toți suntem interconectați, iar natura înseamnă nu doar viață, dar este însăși casa noastră, bihorenii, cu mic cu mare, pot face diferența implicându-se.
Primul pas prin care se pot alătura proiectului este de a intra, aprecia și urmări pagina de Facebook: Let’s Do It, Bihor. În mediul online, coordonatorii campaniei vor posta imagini cu unele dintre zonele cu deșeuri din județ și vor anunța deschiderea listelor pentru înscrierea voluntarilor din toate localitățile.
Zone afectate
„Facem apel către comunitatea județeană ca, în cazul în care identifică zone cu deșeuri, să ne trimită fotografii și datele de localizare prin mesaje private pe pagina de Facebook”, au invitat coordonatorii campaniei.
Pentru cei interesați de derularea proiectului la nivel internațional, portalul letsdoitworld.org este activ și oferă informații, în timp real, despre comunitățile implicate.
„Sunt țări, asemeni României, care au deja echipele formate, în schimb altele, Groenlanda, Australia ori Noua Zeelandă, au nevoie de formarea de echipe. De subliniat că state, precum: Tanzania, Nigeria, Ghana, Iran, Afganistan, Pakistan ori Vietnam, nu doar că au anunțat că se vor implica, dar sunt și pregătite pentru a cincisprezecea zi a lunii a noua a anului curent”, mai precizează Let s Do It, Bihor!”.
Început în anul 2008, în Estonia, proiectul „Let’s Do It” a reușit, în doar o zi, cu ajutorul a 50.000 de voluntari, să scoată nu mai puțin de 10.000 de tone de gunoi, în doar 5 ore, din pădurile estoniene. Pentru îndeplinirea activităților și atragerea voluntarilor s-au desfășurat campanii media, din octombrie 2007 și până în aprilie 2008, și s-au folosit mai puțin de 500.000 de euro (în condițiile în care Guvernului estonian i-ar fi luat circa 3 ani și 22.5 milioane de euro ca să ducă la împlinire același scop). Rezultatele au fost impresionante mulțumită voluntarilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!