Părinţii cred şi acum că Patri ar fi trăit şi azi dacă două doctoriţe care au primit-o spre îngrijire şi-ar fi dat interesul şi ar fi trimis micuţa mult mai repede la Spitalul Municipal, atunci când starea ei s-a agravat. Părinţii Patriciei au depus personal în 21 iunie un memoriu la Ministerul Sănătăţii, dar se pare că acesta nu a ajuns nici acum în mâinile ministrului Cseke Attila. Aflat vineri la Marghita, Cseke a promis că se va interesa personal de acest caz.
Patricia era o fetiţă din Oradea, plină de viaţă şi în 12 octombrie anul acesta ar fi împlinit şase ani. În mai însă o înghiţitură de prăjitură a trimis-o pe patul de la secţia de infecţioase a Spitalului Judetean Oradea şi, la nici două zile după internare, în 24 mai, micuţa a murit. Părinţii acuză cadrele medicale de la Infecţioase că nu au ştiut cum să trateze micuţa şi nu au chemat mai repede Ambulanţa pentru a o trimite pe mica pacientă la Spitalul Municipal, unde ar fi putut fi salvată.
Micuţa a fost internată în dimineaţa zilei de sâmbătă, 22 mai, şi-a revenit o perioadă, dar duminică seara, fetiţa a intrat în comă şi luni în zori a decedat. Fata a fost dusă la Spitalul Curteanu noaptea, dar medicii de acolo nu au mai reuşit să o salveze pe micuţă, pentru că a fost adusă prea târziu, spun părinţii.
În perioada când micuţa şi alte rude ale ei erau internate la respectiva secţie, în unitate nu erau medicamente aproape deloc, nici măcar seringi, branule şi ace subţiri de perfuzie, şi timp de circa trei ore de la alterarea stării de sănătate fetiţei nu i s-ar fi administrat nimic, au relatat părinţii, care la fel ca celelalte rude internate, au cumpărat majoritatea medicamentelor: Biotix, Nospa, Triferment, săruri minerale. Părinţii acuză şi faptul că de sâmbătă şi până luni, în ziua decesului, cadrele medicale de la Infecţioase nu au preluat probele de prelevate de la micuţă pentru a le duce la laborator, acuză comportamentul celor doi medici de la Infecţioase care au avut micuţa în grijă, dar şi comportamentul unor cadre medicale.
Micuţa e de vină?
Ca în majoritatea cazurilor de acest gen, pacientul decedat este de vină, astfel că niciun cadru medical de la Infecţioase nu a fost sancţionat drastic. Asta în pofida declaraţiilor făcute chiar şi de medicii veterinari, care au relatat în dimineaţa decesului Patriciei, că nu se poate muri dintr-o singură linguriţă de cremeş.
Părinţii au sesizat toate organele care au competenţă în domeniul medical, dar până acum au tot fost amânaţi din diverse motive, unul dintre ele fiind rezultatul toxicologic de la Institutul de Medicină Legală din Timişoara. Nici măcar Ministerul Sănătăţii nu a răspuns memoriului trimis de părinţi. Aceştia au sesizat Ministerul predând personal memoriul, în 21 iunie 2010, la sediu, cu numărul de înregistrare 38472. După expirarea celor 30 de zile, timp în care orice instituţie publică e obligată să răspundă sesizărilor, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au fost contactaţi telefonic prin iulie, de către rudele Patriciei, şi-au cerut scuze şi au promis trimiterea unui răspuns în câteva zile. Nici azi Ministerul nu a răspuns memoriului făcut de părinţii îndoliaţi.
Nu trebuie să se uite
Pentru ca niciun părinte să nu mai treacă prin tragedia trăită de ei, părinţii Patriciei vor să organizeze un protest în 12 octombrie, la care invită toate victimele sistemului sanitar, îndeosebi părinţi ai căror copii au murit pe patul de spital. Cei care doresc să participe la protest sunt rugaţi să contacteze părinţii la numărul de telefon: 0756.965724
Otilia Sandor
Fetiţă de cinci ani decedată inexplicabil la Secţia de Boli Inefcţioase a Spitalului TBC
Uite salmonella, nu e salmonella!
Se încearcă muşamalizarea cazului?!
Citiți principiile noastre de moderare aici!