Edilii anunţă că merg înainte cu birocraţia necesară demolărilor, asistenţei tehnice şi reabilitării reţelelor. „Având în vedere acordul Comisiei Europene şi a Autorităţii de Management POS Mediu pentru a pune în aplicare proiectul, în perioada imediat următoare va fi notificată Agenţia Regională de Mediu din Cluj Napoca despre schimbările intervenite în cadrul proiectului, urmând ca Municipalitatea să lanseze anunţurile de licitaţie publică pentru executarea lucrărilor de reabilitare la magistrala 1 şi 3. Tot în cursul lunii aprilie, administraţia orădeană va demara procedura de licitaţie pentru achiziţionarea turbinei de gaze, a cazanelor de apă fierbinte şi a acumulatorului de căldură, precum şi pentru demolarea construcţiilor şi pentru viabilizarea terenului unde va fi amplasată noua centrală”, se arată într-un comunicat al Primăriei.
Centrale mobile
Cu începerea şantierului la magistrale, în această vară, se pune problema alimentării cu apă caldă a clienţilor CET racordaţi la acestea. Primarul Ilie Bolojan spune că pentru continuitatea serviciului se va apela cel mai probabil la centrale mobile, după sfaturile primite de la consultantul german de proiect. „Ar fi o premieră pentru noi, dar trebuie găsită soluţia”, consideră primarul.
Proiectul este în valoare de 95 milioane de euro, sumă care acoperă costul unei centrale noi pe gaz, a două cazane de apă fierbinte, a acumulatorului de căldură şi a reabilitării celor două magistrale.
C.GH.
Replica la avizul negativ al Consiliului Concurentei
Citiți principiile noastre de moderare aici!