Din cauza ratărilor înregistrate anii trecuţi în licitaţiile pentru plantarea de arbori – două tentative la rând au rămas fără ofertanţi – executivul a decis să facă achiziţii de arbori noi în contul unui contract subsecvent, pe trei ani.
Edilii comentau, cu ocazia ratărilor anterioare, că firmele care produc material săditor sunt descurajate de condiţia impusă de Primărie, de a asigura întreţinerea şi garanţia puieţilor pe o perioadă de 2 ani.
Propunerea a trecut de plenul Consiliului local, cu valorile maximale aprobate, atât sub aspectul bugetului cât şi al cantităţilor de material. Proiectul de hotărâre a întrunit majoritatea necesară promovării în ciuda opoziţiei din partea UDMR. Melinda Kirei a cerut executivului un raport cost-beneficii ale tuturor contractelor multianuale, insistând că profitabilitatea acestor contracte nu este evidentă din moment ce, în postările de pe site-lul Primăriei lipsesc tarifele practicate în aceste contracte.
Va urma
Primăria are acum, în derulare, o licitaţie pentru achiziţia a 700 de arbori, dintre care 100 vor fi plantaţi în această primăvară iar restul de 600, la toamnă. Procedura este în evaluarea ofertelor depuse de cele trei firme participante.
„Pentru a evita problemele pe care le-am avut până în anul acesta de a nu se prezenta firme la licitații, vom aproba în cadrul ședinței Consiliului Local un acord-cadru pe trei ani de zile pentru plantări de arbori în oraș. Aproximativ 3000 de arbori vor fi plantați în Oradea prin acest acord cadru. Așadar, dorim ca orașul nostru să fie un oraș cu cât mai mulți arbori și de mari dimensiuni”, a declarat viceprimarul Florin Birta.
Conform acestuia, arborii de dimensiune mare trebuie să aibă în jur de 4 metri înălțime și o grosime a tulpinii de aproximativ 20 de centimetri.
Valoarea maximă a achiziției serviciilor pentru achiziție și plantat arbori în municipiul Oradea, pe o perioadă de 3 ani, este de 2.940.000 lei fără TVA, iar finanțarea se va face din fondurile bugetului local.
Executivul estimează că va fi atribuit câte un contract subsecvent având valori egale în fiecare an din cei trei, reprezentând durata acordului-cadru, după cum urmează: câte un contract pe an, cu valoarea maximă de 980.000 lei fără TVA.
Valorile maxime și minime ale acordului-cadru și contractului subsecvent pe o perioadă de trei ani sunt următoarele: valoarea maximă acord-cadru 2.940.000 lei fără TVA / valoare maximă contract subsecvent anula 980.000 lei fără TVA iar valoarea minimă acord-cadru pe trei ani, 1.176.000 lei fără TVA / valoare maximă contract subsecvent anual – 392.000 lei fără TVA.
Citiți principiile noastre de moderare aici!