Bazinul didactic de înot de la Valea lui Mihai a fost închis în luna ianuarie, din cauza facturilor mari la întreținere. Informația a fost postată pe pagina de Facebook a bazinului:
„Cu regret vă informăm că Bazinul de Înot va fi temporar închisă începând din luna ianuarie. Piscina este cea mai mare unitate consumatoare din oraș, astfel că autoritățile locale nu pot menține funcționarea ei în timpul iernii. Sperăm că după redeschidere, mai mulți dintre dumneavoastră vor beneficia de cursurile noastre, crescând astfel numărul posesorilor de abonamente”.
Informația a fost confirmată pentru Jurnal bihorean de Karsai József, viceprimarul localității, cu atribuții de primar.
„Cheltuielile de întreținere sunt mari pe timp de iarnă. Sperăm ca din aprilie sau mai să putem relua activitatea”, a declarat Karsai József.
Bazinul a fost închis începând cu 1 ianuarie, după ce cheltuielile lunare cu energia electrică și cu gazul au ajuns la 45.000 – 50.000 de lei.
[eadvert]
Viceprimarul susține că din prețul biletelor și abonamentelor nu pot asigura banii pentru întreținerea bazinului.
„Am încercat prin regulamentul de funcționare și organizare să atragem cât mai mulți doritori. Din păcate, nu sunt suficienți să putem acoperi contravaloarea cheltuielilor de întreținere. Evident trebuia să ne adaptăm și nevoilor locale când am stabilit prețul biletelor, pentru că degeaba punem prețuri mari, dacă oamenii nu pot să vină”, a subliniat viceprimarul.
Primăria a atras și fonduri nerambursabile, prin care a asigurat cursuri de înot pentru sute de copii din zonă. Proiectul în valoare de 1,7 milioane de lei a fost încheiat în noiembrie. Prin finanțarea respectivă, 360 de copii din trei școli au primit echipament și cursuri gratuite de înot.
Bazinul didactic de la Valea lui Mihai a fost deschis în primăvara anului trecut.
Șapte bazine
Consiliul Județean Bihor a construit bazine didactice de înot în Săcueni, Nucet, Salonta, Beiuș, Ștei, Marghita și Valea lui Mihai. Primul finalizat a fost cel din Săcueni, în anul 2021. Investiția totală în cele șapte bazine a fost de peste 36 de milioane de lei. Finalizarea bazinelor a fost întârziată, autoritățile invocând crizele generate de pandemie și războiul din Ucraina, iar la final constructorii au fost iertați de penalități. Cinci bazine din totalul de șapte din proiect au fost predate cu câteva luni de întârziere.
CJ Bihor iartă de penalități de întârziere constructorul care a realizat bazinele didactice
Bazinul didactic din Săcueni, venituri de peste 72.000 de lei
Trimite articolul
XBine ca au bani de furat!
astea au fost doar sa se dea niste bani moaca la primarii sa aiba si ele un parandalat! Bazine didactice de inot aiurea pe la sate e calar ca au fost gandiute doar ca “sifonarii” de bani bugetari de care CEKE pentrui primariile …lui
E vina lui Pasztor ca le-a facut. Bolojan face centuri peste tot, e cel mai eficient
-
Exact! bazine de inot ne trebuie noua, sa invete sa inoate si prucii taranilor ? pasaje si pavaje de porfir in Oradea , asta inseamna dezvoltare 🙂
Eu am mai zis-o, dar trompetele de partid m-au trimis în Teleorman :
Oradea, Bihorul sunt prosperitate pentru niște dezvoltatori locali și cioflingarii din politică, în rest sărăcie cruntă.
Vă place, nu vă place, asta e.
-
Sa puna porfir si beton in curte , sa il faca profitabil. Ca asa spune Bolojan ca asta atrage dezvoltare
Asta nu înțeleg dropiile și aplaudacii. Fondurile europene acoperă investiția, nu costul operării ei. Dar ce contează, betonul curgă râuri, spumege porfirul…dacă Don Benny si restul sponsorilor (Abed, etc) sunt fericiti, toată lumea râde, cântă și dansează
-
Asa vorbiti de parca parintii reușesc sa isi convinga copii ca să lase telefoanele, consola sau telecomenzile din mană si sa se ducă iarna la cursuri de inot !!
Păi nu ii pot face sa meargă cu tramvaiul sau pe jos, acum cand nici nu cade zăpada de cativa ani.
Atunci ptr. ce sa ții bazinele incalzite, vestiare cu apa caldă, cladirea operativa ?
Plus ca nici profesori care sa se dedice si sa ii invete pe grupe de copii de diferite varste, nici din ăia nu avem.
Si mai trebuie sa le plătesti si salariu.
Ptr.ce ?
Ptr. patru – cinci copii care sunt adusi ocazional diar cu forța la bazin ca sa invete sa inoate ??
Mie mi se pare o cheltuieala imensa si degeaba.
Ca principiu e ok.
Sa avem bazine didactice de inot.
Dar in practica, asa de infim interes din partea tinerilor exista ptr. a fi practicant, incat in viața reala se dovedeste ca din punct de vedere economic e o pierdere.
Pe timp de vara inca … da.
Mai sunt interesati.
Dar iarna nici cei ce practica polo nu se inghesuie.
adica nu se da bani pemtru copi nostri ???
da de ce sa facut bazine la tarani varzari??
ei trebe sa lucre cu copi lor la varza si ridcie ei nu are ei nevoie de inot
Cand au facut aceste proiecte, nu s-au gandit ca ar trebui si intretinute si poate nu sunt fezabile/profitabile in anumite orase mici, astfel pare risipa de bani publici.
-
sunt din proiectele udmr pentru …