Un cazinou încropit într-o casă din Oradea a fost desfiinţat miercuri seară, după o descindere masivă a poliţiştilor.
Pe baza informaţiilor furnizate de colegii de la SRI, miercuri, în jurul orei 23:00, peste 30 de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul Criminalistic, Poliţia Oradea, Serviciul de Intervenţie Rapidă, dar şi comisari ai Gărzii Financiare Bihor au făcut o percheziţie domiciliară într-o casă din centrul Oradiei, pentru că aveau informaţii clare că acolo funcţionează ilegal un cazinou, fără licenţă sau autorizaţie.
Plin de jucători
Când poliţiştii au intrat în casa cu şase camere situată în zona Teatrului de Stat, au găsit 22 de oameni, dintre care 15 erau aşezaţi la cinci mese unde jucau poker. Casa fusese închiriată de orădenii C.V. (34 ani) şi P.G.N. (39 ani). Trei dintre cei 22 de indivizi surprinşi de poliţişti erau pe post de crupieri (care erau plătiţi fără contracte individuale) care vegheau jocurile de poker.
După cercetări, poliţiştii aveau să afle că la cazinoul ilegal clienţii erau puşi să achite taxe de 30, 70 sau 100 de lei, în funcţie de importanţa jocului, care se organiza în fiecare seară între orele 18:00 – 1:00. La turneele ilegale luau parte câte 20 – 25 de persoane, care intrau în joc cu şanse egale (număr de puncte însumat în jetoane). Se juca prin eliminare, la sfârşitul turneului ajungând doar trei – patru jucători, care luau poturi mari, fiind premiaţi cu produse sau bani în procent de 85% din taxele de înscriere (restul de 15% din încasări fiind consumaţi pe cheltuieli cu organizarea turneelor).
În cazino, un calculator la care era ataşat un video spliter, cu două LCD-uri, indica jucătorilor programul de joc la fiecare stadiu. Din cazinou au fost ridicate 3.945 de jetoane pentru jocul de poker, 20 de pachete de cărţi şi bilete de joc cu tarife de 30, 70 şi 100 de lei, iar la crupieri a fost găsită suma de 6.020 lei, bani din jocurile de poker. Valoarea totală a bunurilor din cazinou (cinci mese de joc, jetoane, computer, spliter video, LCD-urile) ridicate şi confiscate se ridică la 21.250 lei.
Referitor la profit, poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au aflat că fondul de premiere pentru un joc de poker era de circa 2.500 lei, iar în cele două luni de zile în care a funcţionat cazinoul ilegal, s-a pus în joc circa 500.000 lei. Poliţiştii au mai aflat că în cele două luni de funcţionare, la cazinou încasările de la bar au fost de circa 400 lei/seară, suma totală adunată în cele două luni fiind de 24.000 lei. În tot acest timp, în imobil a funcţionat un bar fără casă de marcat, unde se vindeau băuturi alcoolice şi răcoritoare fără acte, pentru care comisarii de la Garda Financiară au dat amenzi de 14.000 lei.
Pedepse
Pentru faptul că la cazinou au fost desfăşurate activităţi comerciale neevidenţiate în contabilitate, poliţiştii cercetează cazul şi pe linia evaziunii fiscale. Cei doi orădeni care închiriaseră casa sunt cercetaţi pentru desfăşurarea de activităţi specifice de tip cazino din domeniul jocurilor de noroc fără licenţă sau autorizaţie şi riscă să stea după gratii între un an şi trei ani. Orădenii, care, potrivit şefilor Poliţiei Bihor, nu s-ar număra printre interlopii „consacraţi” din Bihor, sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru a li se afla „istoricul” activităţilor posibil infracţionale.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!