Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică a Universităţii din Oradea (UO) şi Facultatea de Mecanică din Cluj Napoca au derulat, în perioada ianuarie 2012 – octombrie 2013 proiectul „Sprijinirea tranziţiei de la educaţia inginerească la piaţa competitivă a muncii din domeniul mentenanţei şi reparării autovehiculelor”. Proiectul în valoare de 1,39 milioane lei a beneficiat de fonduri europene nerambursabile de 1,28 milioane de lei, prin POSDRU. Grupul ţintă au fost 111 de studenţi de la programul de studiu Autovehicule Rutiere.
Şi echipamente noi
„Prin proiect am achiziţionat 14 licenţe de softuri pentru managementul service-ului auto, aparatură electronică, 14 licenţe şi trei echipamente pentru diagnosticarea autovehicolelor. Studenţii şi-au exprimat dorinţa ca astfel de activităţi să continue pe viitor. Studenţii au primit subvenţii de 450 de lei pentru practica desfăşurată cu simulatorul şi încă 950 de lei pentru stadiul de practică la un service auto. Cred că experienţa acumulată o să-i ajute să se integreze pe piaţa muncii”, a precizat miercuri dr. ing. George Dragomir, manager de proiect din partea UO.
Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale studenţilor în vederea îmbunătăţirii tranziţiei de la şcoală la viaţa activă, prin implementarea metodei interactive de învăţare „întreprindere simulată’’, în scopul dobândirii cunoştinţelor de pregătire profesională care nu sunt prevăzute în curriculum-ul obligatoriu, precum şi pentru creşterea şanselor de reuşită pe piaţa competitivă a muncii din domeniul mentenanţei şi reparării autovehiculelor.
FACTBOX
Activităţi realizate:
• pregătirea profesională a studenţilor în cadrul unei intreprinderii simulate;
• dezvoltarea de servicii de orientare şi consiliere în carieră;
• organizarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea stagiului de pregătire practică;
• campanie de informare/conştientizare a studenţilor cu privire la oportunităţile oferite acestora pentru efectuarea stagiului de pregătire practică.
Rezultate obţinute:
• un manual suport de training pentru toate activităţile desfăşurate în departamentele intreprinderii simulate;
• nouă parteneriate cu potenţiali angajatori privind lansarea ofertelor de locuri de muncă;
• şapte acorduri de parteneriat cu agenţi economici pentru desfăşurarea stagiului de pregătire practică pentru studenţi;
• două vizite de studii practice interregionale, cu 60 de studenţi, la două obiective aparţinând Grup Renault România: Platforma Dacia din Mioveni şi Centrul Tehnic Titu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!